funderingar,  kärlek

>Attraktion

>

Härom dagen bad jag er läsare att ställa några frågor till mig, för att hjälpa mig att kunna berätta 7 intressanta saker om mig själv. Irina (en av mina favoritgrubblare) ställde en fråga som jag har gått runt och funderat en hel del på sedan dess, nämligen vilken typ av människor som attraherar mig. Tankeverksamhetetn kring ämnet avtog ju inte direkt när min bror och jag hade en diskussion om en person för någon dag sedan, och jag hävdade att personen i fråga ”nog inte är min typ”, och han kontrade med ”Syrran – det är ju rätt oklart vad som är din typ egentligen.”
Irinas fråga och min brors skönt ärliga kommentar har fått min hjärna att bearbeta det här. Big time. Vad är min typ? Vad är det jag letar efter hos min blivande livskamrat?

Jag förstår vad min bror menar. Det är inte direkt så att jag har följt något visst mönster i min historia som flickvän/sambo/älskarinna. Från första riktiga pojkvännen som var en snygg och cool skidåkare, via nästa som var en riktig badguy (som under resans gång konverterade till snällheten själv), den efterföljande som var mer bad än någon varken innan eller efter, den näst sista som var snällare än snällast utanpå men en ful fisk under ytan, till min sista pojkvän och sambo som faktiskt var världens bästa och som jag helt ärligt trodde att jag skulle dela mitt liv med, om inte mina känslor hade dött.
Tittar jag tillbaka kan jag nog inte hitta ett enda karaktärsdrag som de hade gemensamt, men de flesta av dem har (hade?) någonting som jag än idag kan känna att jag uppskattar hos en människa. Ingen av dem har dock allt jag söker, och där har vi väl en del av förklaringen till att jag inte lever med någon av dem. Den andra delen av förklaringen ligger förmodligen hos mig, men det är ett helt inlägg för sig.

Ok, så vad har jag kommit fram till? Hur ser min drömbild av en man ut?
För det första måste han ha ett utseende som tilltalar mig. Låter ytligt, och det är det också, men annars blir det ju väldigt svårt att få mitt intresse att vakna. Fråga mig inte vad ett utseende som tilltalar mig är, men jag tror att det är en mörkhårig, lagom (vad är det?) vältränad man med väldigt maskulina ansiktsdrag, och som inte är kortare än jag (det är svårt att vara…).
Han måste ha humor, kunna skratta med mig och vara intelligent nog att förstå ironi (inte så självklart som det låter).
Vidare ska han kunna uttrycka sina känslor, prata om dem och inte vara rädd för att krypa ihop i mitt knä när han behöver det, på samma sätt som jag ska känna en trygghet att få vara det lilla barn jag ibland har behov av att vara.
Han ska inte göra allt jag ber om, utan gärna ifrågasätta och ge mig en match lite då och då, det behöver jag.
Han måste ta hand om sin kropp, bry sig om sin hälsa och ska helst inte ha klippkort på kvarterets pizzeria. Sorry, men vi kommer aldrig att kunna leva ihop annars, om vi inte äter alla måltider på varsitt håll, vilket skulle vara extremt tråkigt i längden.
Han ska ha ett eget liv med egna intressen också, vid sidan om vårt. Jag har ett stort behov av egentid och vill inte ha någon som sitter hemma och rullar tummarna och väntar på mig. Been there, done that.
Annars är det väl det gamla vanliga. Han ska gilla att kramas, mysa, vara spontan och komma med små överaskningar vilken dag som helst utom alla hjärtans dag, frivilligt laga middag när jag är som tröttast, massera mina fötter då och då, outtröttligt pilla med mitt hår en hel film, sova sked trots att det är varmare än karibien i sängen, förstå att jag vill spendera en lördag med min bästa vän på ett fik istället för med honom och slutligen bara älska mig gränslöst för att jag är jag. Exakt allt det jag skulle göra för honom, helt ärligt.

Så – någon som har vidare frågor i ämnet? Eller som kanske vill tala om för mig att jag gör bäst i att sänka mina krav om jag inte ska förbli singel resten av livet..? Hit me!
Foto privat. Kalifornien i sällskap av ett par fötter som då attraherade mig.

15 kommentarer

 • Ana

  >:D Sitter & fnissar högt för mig själv!! Det var nämligen MIN drömman du precis beskrev 😉

  Vet inte om det är en bra eller dålig sak att sikta så "högt", men nån klok har ju sagt att man inte kan nå toppen, utan att sikta mot stjärnorna!! Håller tummarna för att det stämmer & rubbar inte kraven..!
  I princip.
  I praktiken blir det ändå aldrig som man tänkt sig & bra kan det bli i alla fall 🙂

 • emi

  >Det här med kärlek är så himla svårt, och egentligen är det nog svårt att hitta någon som uppfyller varenda en av de saker man önskar att de ska uppfylla. Men det finns nog dom som kommer ganska jäkla nära 🙂 För mig är det viktigt att vi delar samma intressen (resor, träning, mat, film) så vi faktiskt har saker vi vill göra tillsammans. Sedan älskar jag killar som har ett stort intresse, vare sig det är musik eller någon sport. Människor med brinnande intresse tilltalar mig! Har man passion i någon del av livet tror jag det speglar av sig på annat också 😉 Det är även viktigt att man har liknande humor och liknande värderingar. Eftersom jag är en person som säger ifrån och tycker ganska mycket behöver även jag någon som säger ifrån och inte bara håller med. Men det viktigaste är ju dock att känna kärleken från den personen och bara bli lycklig och pirrig av att tänka på honom. Just nu är det mycket längtan i mitt liv, pluggar en termin utomlands och har min fina pojkvän hemma – nästa måndag kommer han hit då är det 4 veckor sen vi sågs! SOM jag längtar!

 • Emliscious

  >ju äldre man blir och ju fler misstag man gör desto mer lär man sig. jag tycker listan blir alltid tydligare för vad man INTE VILL HA och vad man inte kan acceoptera från en partner och vad som inte är attraktivt. men oxå vad man vill ha eftersom det många gånger är det man har skanat i sina förhållanden. för mig har nummer ett varit att hitta någon att LEVA MED eftersom mina erfarenheter har varit att jag levt "med" nån men inte MED! fattar du skillnaden?? det är nån som sovit i samma säng, och lagt smutskläderna i samma tvättkorg men inte mycket mer. jag vill ha egen tid, eget liv, det är såååååååå viktigt, men jag vill ha nån som lever MED mig oxå, engagerar sig, tar del av mig, är intresserad av vad jag har att berätta, stort och smått, om min dag =) jag vill leva med någon som lever MED mig, annars lever jag alldeles för bra själv =)

 • milla-andante

  >Den mannen hoppas jag läser detta och lämnar en kommentar…:) Gillar dina sista ord att det är precis detta du vill ge tillbaka..!
  Tack du goa för dina ord inne hos mig, de värmde!!
  Härligt att du fortsätter att imponera och inspirera med din träning!!
  Stor kram

 • mamma

  >Lycka Till :)När man minst anar, händer de.
  Att söka e bara korkat…en dag finns han med stort H där.

  Som sagt…man lär sej av sina misstag.
  Kanske därför jag bott som självbo i 10 år.
  Men vem vet,han kanske kommer på sin vita häst…ja inte än på ett tag…här e de för kallt ute.
  Men skam den som ger sej,än är inte loppet kört 🙂
  Okey då…jag får säkert sänka kraven lite…eller kanske inte…kommer dag kommer råd.
  Kram alla 🙂

 • Bittan

  >men vafaasen..det är ju just min drömman du beskriver…det borde väl inte vara så svårt att finna honom..tycker intet jag i alla fall.jag tycker inte kraven är för orimliga..alls. så heja oss att vi finner honom och att det inte är samma man då 😉

 • Erika

  >Det är omöjligt att på förhand veta ju, för helt plötsligt står mannen ifråga där och slår undan knäna för dig så du faller – rakt i hans famn. Och du kan inte andas och det pirrar och allt i din kropp säger att det är rätt. Och då spelar det ju ingen roll… För då har du ju redan fallit.

  Jag trodde att min typ var långa, blonda blåögda – tills jag träffade mitt ex. Inte så lång, bruna ögon, mörkt hår…

  It moves in mysteroius ways… 🙂

 • frida

  >Ska vi skicka in en kontaktannons tillsammans!? Just vad jag behöver och önskar i en man.

  Mamma -hästen kanske har broddar och täcke, så en ridande prins kan nog komma trots kylan :).

 • Miss Upsey Daisy

  >Det är inte lätt det där. Jag lär mig fortfarande lite vad jag vill ha… vilket kan ibland uppkomma genom att man märker vad man INTE vill ha.

 • Kotte

  >Inte ska du sänka kraven, men kanske kommer det någon nära som har tillräkligt många av kraven och kompletterar med andra egenskaper som du ännu inte visste att du ville ha.

  Min ex-man är i mycket olika min man, den ena tattuerad, musiker och mörkt långt hår, den andra välskräddad, ljus kortklippt kille. Helt olika i utseende men båda med stora hjärtan och mycket humor.

  Kram!

 • Irina

  >Vilket härligt inlägg! Kul att du blev inspirerad att skriva ihop en så här utförlig "önskelista" (du vet själv varför det är nyttigt). 😉

  Jag tycker inte alls att du kräver för mycket, hela idén med partnerskap är ju att den andra personen är någon man respekterar och som utmanar en på något sätt. Annars har man roligare i sitt eget sällskap.

  Sänk inte kraven, öppna ögonen istället och ta en titt på urvalet. Det dyker upp intressanta kandidater när man minst anar det. 🙂

  Kramar!

 • Angelica

  >Klart du inte ska sänka några krav. Du vet hur jag tänkte förut också. En dag så träffade jag han och i det första tyckte jag inte att han hade nåt av det jag letade efter och helt fel utseende, men insåg hur underbar han var som person. Det visade sig vara stora kärleken och trots att jag letade efter en blond, smal, tanig kille och fann min mörka muskulösa snygging måste jag säga att det var det bästa som hänt mig. Nu efteråt inser jag ju att han är den jag letat efter i hela mitt liv och som kommer finnas där resten av livet.
  så din blivande man finns där, det lovar jag. Kan inte tänka mig en bättre tjej än dig, så din drömkille finns där ute och det är bara för han att hitta dig. Kanske i Göteborg 😉

 • Lisa

  >Du ska absolut inte sänka nagra krav, du är värd det bästa och inget annat. Men, när du hittar honom och det känns rätt i hela kroppen sa kanske han inte passar exakt pa alla punkter.. Men da kommer inte det spela nan roll.

  Stor kram till dig söta du!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.