funderingar

>Vem är jag för er?

>Det är ju rätt intressant det här med bloggar. Med bloggare. Med Helena, alias bloggaren Helena. Bloggaren Helena som tolkas, analyseras och granskas endast via text och stillbilder. Läskigt när man tänker på det…
Jag får en hel del reaktioner och kommentarer på det jag skriver. Oftast uppskattar jag dem och får energi av dem, andra gånger förstår jag ingenting. Vem tror vissa att jag är? Hur uppfattas jag egentligen jag där ute?

Läs kommentarerna nedan (som jag fick på ett och samma inlägg) och hjälp mig att förstå hur två människor kan uppfatta mig så otroligt olika?

”Hittade din blogg genom Maraton-Petras försorg och har läst… ähum… alldeles för länge. 🙂 Att ditt liv är komplicerat förvånar mig inte, men oj vad positivt ”komplicerat” är i det här fallet. Aldrig någonsin har jag läst om någon i bloggsfären som har en bredare och mer färgsprakande personlighet än vad du har; tro tusan att det blir kollisioner med den gråa omvärlden ibland.”

”Du lever så tråkligt o okomplicerat liv som man kan ha!!! du skrver bara om att du gråter och om väder!!! ytligt o fasadlikt väldigt okomplicerat o tråkigt!!! hjääääsp!!!” (ledsen för stavfel, men jag citerar bara…)

Är det bara jag som tror att den ena personen har en lite mer positiv syn på livet i det stora hela än den andra..? Och behöver jag ens nämna att den senare av de två är en anonym kommentar?

Vem är jag för er?.

18 kommentarer

 • Pernilla

  >Min söta Helena.. Nu ska jag plita ner vad jag ser när jag besöker Din blogg (den som jag fann via Lifeportalen i våras och som är min absoluta favorit).

  1: Du är BÄST!
  2: Du är min största peppare!
  3: Min STÖRSTA inspirationskälla!
  (eller dessa tre kanske egentligen inte är vad jag ser utan vad Du är för mig)
  4: Färgsprakade, med olika nyanser av varje färg.
  5: Lever sitt liv som hon vill, jämfört med många andra som kanske anpassar sig till "normerna".
  6: Inte rädd för att byta inriktning.
  7: Levnadsglad
  8: Modig – delar Ditt liv och tankar med oss andra..
  9: Verkar vara en urgullig tjej
  10: Mån om nära & kära

  Listan kan göras mycket längre..

  Och Du vet ju sedan tidigare att DU ÄR MIN IDOL! 🙂

  Jättekramar / Pernilla

 • Erika

  >Jag har hittat till dig via Jane (felicitass). Min uppfattning av dig är att du älskar livet och att du kanske lärt dig den hårda vägen att göra det. Jag känner igen mig själv i mkt av din livsinställning och jag tycker att du är inspirerande! Och jag kommer deifintivt fortsätta läsa 🙂

 • CO

  >Helena! Du är min forna klasskamrat, som jag minns som (redan då!) levnadsglad, humoristisk, smart och underfundig. Om minnet inte sviker så tror jag att du även på den tiden var en rätt sportig typ (har för mig att jag var lite avundsjuk på dina aerobics-moves som du demonstrerade på nå'n klassfest!). Blogg-versionen av Helena (som jag tror att jag hittade till via Facebook) är en otroligt inspirerande människa. En människa som vet att ta tillvara på livets goda och som är stark och sårbar på en och samma gång. Du har ett stort och välmenande hjärta och dömer ingen. Kort och koncist skulle man kunna sammanfatta dig som sinnebilden av "en sund själ i en sund kropp". Dina färgsprakande/underhållande/djuplodande/filosoferande och ibland eftertänksamma och sorgsna inlägg berör och berikar min vardag. Varje gång jag tittar in här!

  Kram!

 • rewdboy

  >hehe. jag känner inte dig egentligen, men fan va kul att två personer skriver så sjukt olika kommentarer om dig. men jag har svårt att se att du ska verka leva ett trist liv, iaf om man läser bloggen. du verkar ju ha fullt upp iaf

 • Anonymous

  >Jag hittade till din blogg av en slump. Det var en rolig slump eftersom jag vet vem du är men känner dig inte. Det var, hur som, en söndag, jag surfade på nätet och hamnade här. Jag satt och läste, kände igen mig, blev nästan lite rädd i vissa inlägg eftersom det kändes som att det var jag som hade skrivit det, grät och skrattade i flera timmar i sträck och blev oerhört berörd. Nu har du (din blogg) hamnat bland mina bokmärken och jag kan bara hålla med om att du är en inspirerande människa som dessutom skriver så himla fint och om saker som berör på många sätt. Det är inte lätt att relatera till personliga bloggar men du lyckas skriva på ett sådant sätt som gör det möjligt! Du verkar vara en störtskön tjej som lever ett hektiskt men givande liv. Tack för att du delar det med oss!

  /Anonym eftersom jag själv föredrar dom gamla goda dagböckerna men gärna läser andras reflektioner på bloggar 🙂

 • Pillargontanten

  >Du är en ny beknatskap för mig, en trevlig sån, jag uppfattar dig som tänkande, positiv och idérik :O)
  En blogg är ens egen och du ska skriva precis som du känner för, vad betyder väl en anonym kommentar….
  Go for it Helena!

 • Mallan

  >Helena! För mig är du en återfunnen gammal vän som jag är otroligt glad att jag har hittat igen! Din blogg är inspirerande, positiv och mycket välskriven, och den som inte kan se/läsa sig till att du har ett jätte stort hjärta med plats för både glädje och sorg måste ju vara blind eller i alla fall analfabet. Du har en av de största egenskaper man kan ha, förmågan att kunna dela med sig av både skratt och tårar, glädje och sorg! Det händer att jag både skrattar och gråter samtidig när jag läser dina inlägg, och ibland skrattar jag så jag gråter!=)
  Kramar!=)

 • Ellinor

  >Det är lustigt det där med folk som lämnar anonyma kommentarer, att de inte vågar stå upp för det som sägs.
  I vissa fall (som här ovan) är man ändock positiv och trevlig och då finns det väl ingen anledning att ifrågasätta anonymiteten, men när man gömmer sig bakom den för att kunna ge utlopp för en massa sårande ord; det är fegt!
  Kram

 • Sandra

  >För mig är du en inspiratör och glädjespridare med ett brett spektra av bloggämnen. Träning är det som jag förknippar mest med dig och livsglädje.

  Trevlig fredag.
  Kram

 • Petra

  >Du är en fantastiskt inspirerande och dynamisk person och jag är glad att känna dig. Tro aldrig något annat! STOR KRAM

 • Lady Thirty

  >jag läser din blogg varje dag (nästan iallafall) och jag tycker du känns som en mysig person.
  du inspirerar och du skriver ju vad du vill på DIN blogg, man måste ju inte läsa och inte kommentera om man inte gillar vad man läser 🙂
  Jag gillar din blogg och jag kommer alltid tillbaka, så det så!
  kramelikram och hoppas att du får en toppenfin helg!

 • Åsa

  >Hej fina!

  Jag är så glad att jag har fått lära känna dig Helena. Du har en fantastisk personlighet som ger mig massor utav energi. Din blogg är som en spännande roman som jag följer dagligen. Fler borde se på livet med dina ögon. Fin och ärlig känslomänniska som får de flesta att bli berörda. Du har lyckats! Igen, från hjärtat är jag otroligt glad över att fått lära känna dig. Hoppas att du får en underbar helg tillsammans med din fina vän. Träningspass i sällskap med dig kan inte bli tråkiga eller jobbiga på något sätt. Snarare inspirerande.
  Hoppas att vi ses snart!
  Varma Kramar

 • Kotte

  >Hej hopp!

  Här kommer jag med en sen kommentar.

  Läser din blogg nästa dagligen och inspireras av dig, din träning och din positiva anda. Din sköna stil lyser igenom och ut genom skärmen. Hoppas på att vi får tillfälle att ses utanför bloggen flera gånger!

  Tyvärr så finns ju dessa människor som inte kan med andras lycka och framgång, istället för att peppa sig själva till ett bättre och positivare liv så försöker de trycka ner andra.

  Försök att inte ta åt dig, du och vi vet hur bra och inspirerande du kan vara.

  Många kramar!

 • Annika

  >Hej! Hittade din blogg nångång på hösten 2009, har följt med den sedan dess nästan dagligen. Jag tycker du verkar vara en positiv och glad människa, och en människa som vågar visa känslor. Jag hoppas du kommer att fortsätta men din fina blogg för den ger massor av inspiration!!! Fortsätt i samma stil!
  Mvh Annika

 • sofia

  >Helena! Du är en varm tjej med glitter i ögonen. Såna som man gärna träffar oftare! När kör vi ett pass??!!

  Kram Sofy

 • Ana

  >Hej!
  Jag hittade också till din blogg av en slump, för en tid sedan.. Och rätt snabbt blev det min absoluta favoritblogg! Den jag loggar in på först av alla & verkligen, verkligen hoppas att skall innehålla ett nytt inlägg 🙂

  Jag har länge tänkt kommentera på bloggen, eller rentav maila dig.. För att säga hur mycket jag gillar din blogg! Men jag har skjutit upp det. På samma sätt som jag emellanåt skjuter upp att skriva till min bästis..bara för att jag vill ta mig tid att göra det & få allt "rätt". Idag valde jag att struntta i om det blir exakt rätt & istället vara spontan & kommentera i alla fall 😉

  Det är svårt att sätta fingret exakt på varför jag tycker så mycket om din blogg & den person du är i bloggen.. Men en betydande orsak är helt klart det att du är så äkta! Du bjuder inte på dig själv bara då du har en bra dag, utan också då du har en dålig. Det gör dig till en människa som är hemskt lätt att känna igen sig i, för alla har vi ju bättre & sämre dagar!!

  Dessutom älskar jag det faktum att du lever ett fantastisk, innehållsrikt liv & (utgående från bloggen) är lycklig i dig själv! Utan att behöva förankra den känslan i att "ha" en prins, villa, volvo & vovve.. Så bra önskar jag att jag en dag kan må i mig själv 🙂 Efter det kommer nog resten som bonus!

  Beklagar att detta blev lite väl långt, ville bara säga TACK för att du inspirerar som idrottare & människa!!
  *detta ilägg skrevs med ett brett leende på läpparna*

 • Vida

  >För mig är du en eftertänksam livsnjutare med såväl vacker insida som utsida och som både visa din sårbarhet och din styrka..

  kramar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.