minnen,  resor,  vänskap

>Att vara där du är men ändå inte

> Imorse stod termometern här i huvudstaden på -10 igen. Våren – hallå!? Jag är faktiskt riktigt trött på kylan nu. Jag längtar efter värme. Sol. Bara ben. Svettiga morgonpromenader. Att kunna gå ut barfota, utan trettio lager kläder på kroppen.
Försökte låtsas som om jag var någon annanstans när jag promenerade till jobbet. Tänka att klockan inte var 5 och att det inte var iskall asfalt med isfläckar under mina fötter. Jag tänkte istället på mina och C:s morgonpromenader i Tunisien förra våren. Värmen. Den vackra morgonsolen. Den oftast oönskade uppskattningen från den manliga delen av befolkningen. På skrattanfallen. Analyserna. Åsnan som dök upp. Havet. Sanden. Fruktsalladen på balkongen.
Och vips var jag på jobbet, gladare än på länge. Har ni några speciella minnen ni plockar fram när ni behöver piggas upp?
Foto privat. Två bleka svenskar, precis landade i Tunisien för andra året i rad. Kärlek.

7 kommentarer

 • C

  >Hur go är du? JÄTTE! 🙂
  Jag håller med, vi är grymma på att njuta av nuet när vi umgås och jag älskar det!!! :* Längtan innan och minnena efteråt är degen respektive smulorna av kakan som är minst lika goda!

  KRAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAM

 • Ingela

  >Gud ja, är så trött på kylan. Men snart, snart är våren här och oj vad vi ska njuta! 🙂

  Ha en fin fortsatt dag!

  Kram

 • Irina

  >Jag blev också lite förvånad över att det var så kallt. Ha ha, man är verkligen en äkta optimist om man blir det i mitten av februari, eller hur?

  But really… de lovar -1 de närmaste dagarna. Och om de inte lyckas leverera tänker jag ändå låtsas att våren är här. Märkte att solen har börjat värma lite och att det är jätteljust fyratiden. Klar förbättring jämfört med tidigare!

  Kramar från en annan vårfantast! 🙂

 • Juniorskan

  >Irina: ja jag har också kännt att solen värmer. Helt underbart! 🙂

  Jag brukar tänka på mina syskonbarn och små knäppa roliga mysiga stunder som jag haft med dem.
  Eller så plockar jag fram varma minnen från Grekland förra sommaren. Jag och JG var på en liten grekisk ö och mådde gott i en vecka. Både sol och kärleksminnen som värmer 🙂

  Hehe, jag tänkte nog att du skulle bli nyfiken. I nästa vecka får du veta 🙂

 • Karin

  >Ja det är perfekt att plocka fram underbara minnen och drömma sig tillbaka till dem. Det värmer! Eller så kan man planera inför roliga saker som man ska göra, eller bara tänka på det som komma skall, som man ser fram emot. Då spelar kylan och nuet mindre roll.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.