helena jublar,  stockholmstips

>Men seriöst…

> …hur vansinnigt god kan en semla bli!?
Det var verkligen värt att släpa sig upp ur soffan, trotsa den iskalla snöstormen (det är storm, på riktigt…) och ta de hundra stegen jag har hemifrån till Lux Dessert & Choklad för att köpa Stockholms godaste semla. Allvarligt – mandelmassan är by far den godaste jag någonsin har smakat, och innehåller riktigt stora bitar av katalansk mandel….och jag menar riktigt stora bitar. Vi snackar halva mandlar, på riktigt.
Jag kommer med all säkerhet att få rejält ont i magen nu av både brödet och grädden, men det får det vara värt. Behind every beautiful thing, there’s some kind of pain, som Bob Dylan sa.
Foto privat. Semlan som inte längre existerar, på en av mina glada tallrikar.

11 kommentarer

 • mamma

  >Åhhhh va gott.
  De stället missade jag förra helgen.Men du vågade väl inte ta mej dit…som sagt…de blev ju godis o ostkrokar i stället.Ja just ja…en o annan Guinness slank ner oxå 🙂
  Ha de bäst…kram i snöyran.

 • Ellinor

  >Jag är nog en av få som INTE gillar semlor…har aldrig gjort. När vi var mindre kunde jag och mina två bröder dela på en semla; jag åt bullen och de andra grädden resp. mandelmassan.
  Dock är de väldigt fina att titta på och de ser faktiskt goda ut 😉
  Kram

 • Pernilla

  >Klart Du ska unna Dig en riktig Semla!

  Thelins brukar också ha goda Semlor – eller de hade förr i alla fall…

  Och lite magont kan man ju ta ibland – för det är för trist att "låta bli" allt hela tiden.. Är det bara tillräckligt gott så 🙂

  Kram

 • Ingela

  >Men vad lustigt! Jag hade tänkt att skriva ett liknande inlägg här ikväll om just semleätande. Vi tog oss också ut i stormen och köpte varsin semla på Gateau. Fruktansvärt god!

 • Irina

  >Oh. My. God! Nu överväger jag att trotsa snöstormen och ta mig till dina trakter i alla fall. Den där ser riktigt god ut!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.