helena jublar redcord träning träningsinspiration träningsprylar

>Sugen på träningsvärk?

>Jag lovade ju att jag skulle berätta om anledningen till min vansinniga träningsvärk igår. Anledningen till att varje mm runt bålen kändes som ett stort blåmärke och till att benen kändes som överkokt spaghetti. Anledningen stavas Redcord.

Det må se ut som en lekställning för barn med färgglada band, handtag och gungor, och jag må ha tittat lite snett på dem och tänkt att det ser ut som rehabträning för tanter. Men OJ vad fel man kan ha!

Efter en halvtimme hängandes i diverse ställningar i gungan, armarna fastsatta i handtagen och tre kollegor som hejade på och stundtals log (ok, skrattade) lite åt min oförmåga att hålla kroppen rak var jag helt slut och totalt genomblöt av svett. Rehabträning? Yeah right.

Redcord-träningen aktiverar hela kroppen, ger ett större nervpåslag än ”vanlig” styrketräning och resultaten sägs komma snabbt och vara helt otroliga! Eftersom hela träningen bygger på att den är ostabil tvingas man hela tiden spänna precis hela kroppen för att kunna utföra övningarna. Tro mig, det är sjukt jobbigt. Det säger en del om påfrestningen när man kör en benövning och skakar ända ut i händerna…

Det enda jag vill säga med det här inlägget är egentligen att ni måste testa denna träningsform om ni har chansen! Jag är helt fast, har aldrig känt någon liknande träningsvärk och kommer garanterat att lägga till ett par pass Redcord i veckan till min andra träning.

Någon mer som har testat och fastnat?
Psst…ni som ska på Workout Åre i maj kommer att kunna testa där!

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply
  MAJA: Style & Life by Leia
  6 februari, 2010 at 12:15

  >Ååååå den vill jag prova:) Vet du var man kan testa den….eller får jag helt enkelt googla spektaklet:)

  Gjorde minsann hela nio finfina fynd härom dagen:) Underbart att vara helt ensam på stan även om svetten rann när jag skyndade hem igen.

  Kramar å ha en underbar lördag du med.

 • Reply
  Miss Agda
  6 februari, 2010 at 12:17

  >Har läst om redcord och är sugen på att testa, men varken Nautilus eller Balance har det (eller har inte sett det iaf) tyvärr. Ha en underbar lördag! Kram

 • Reply
  Åsa
  6 februari, 2010 at 12:36

  >Jag tycker som du att Redcord är grym träning. Ett av mina favorit redskap. Jag har haft otrolig nytta av det under skidträningen både på längden och alpint.

  Skönt att du är igång med löpningen igen. Det måste kännas väldigt bra. Klokt av dig att ta det lugnt vännen.

  Redcord är ett grymt komplement till löpningen. För att träna upp kroppens svaga sidor. Du kommer att vara stark under dina lopp.

  Jag märker själv på min löpning att jag kan hushålla med energin mer för at jag har starkare bål mm. Jag vet flera duktiga löpare som tränar mycket redcord och det har tydligen gett väldigt fina resultat.

  Tack söta för ditt fina inlägg. Du får mig på bra tankar. Jag är inte alls ute efter det fysiska utan mer teknik. Jag har inte tagit ett stavtag på ”väldigt” länge och behöver få en bekräftelse på att jag kan. Jag fårstår vad du menar. Ibland kan man behöva höra det från någon annan trots att man vet väl vad som gäller.

  Hihi sån är jag. Knäpp i mångas ögon. Jag hoppas på att vi kan få in en träningsdate och kanske en fika snart.

  STOR KRAM!

 • Reply
  Karin
  6 februari, 2010 at 13:02

  >Jag vill oxå testa redcord!!!! Vart körde du det? Var kan man träna det annars, vet du det? Jag vill att World Class ska ta in det, men det har de inte än i alla fall.

  Men det verkar ju vara hur bra och effektiv träning som helst!

  Ha en bra lördag med all träningsvärk!

 • Reply
  Ann
  6 februari, 2010 at 13:10

  >Gah, det låter ju fruktansvärt jobbigt och därmed sjukt kul! Väl tillbaka i E-tuna ska jag absolut ut på upptäcksfärd efter en sån där redcord.
  Ha en fantastisk lördag fina!

 • Reply
  Petra
  6 februari, 2010 at 15:08

  >Har hört Åsa prata sig varm om Redcord, så nu måste jag ju testa!! Kram på dig

 • Reply
  Helena
  6 februari, 2010 at 17:12

  >Karin – vi har det på jobbet…lite dålig koll på var det finns i stan faktiskt. Kollar och återkommer! 🙂

 • Reply
  mamma
  6 februari, 2010 at 17:51

  >Ha ha …nog e jag tant men jag hoppar över 🙂
  Ha en bra lördag.
  Stor kram

 • Reply
  Lucky
  6 februari, 2010 at 18:02

  >Jäflar 😉

 • Reply
  Sandra - en liten del av Mig.
  8 februari, 2010 at 17:59

  >De har en sådan på ena gymmet, men har inte testat den. Så de ska ha det på Workout Åre, då måste den testas. Har inte varit in och kollat schemat ännu.

 • Reply
  Åh! « Health by Helena
  25 augusti, 2011 at 20:44

  […] och lovordades under lunchen. Fick sedan spö av ytterligare en PT-kollega som hängde upp mig i Red Cord:en och hittade alla mina svagheter på fem röda…tadaaa! Svettades ett par liter på 45 […]

 • Leave a Reply