morgon

>Trotsig

>Jag brukar alltid promenera till jobbet de dagar jag börjar 06.30, vilket är tre dagar i veckan. Det innebär att klockan de dagarna står på 04.30 (jag vet att det är tidigt, no need to comment…) och jag är ganska ensam om att vara ute och promenera i Stockholm den tiden. Hål i huvudet skulle vissa säga. Världens bästa start på dagen säger jag. Väl på jobbet hinner jag duscha, basta och äta frukost innan min dag börjar. Lovely.

Idag var jag dock väldigt nära att ta den totalt oälskade bussen. Allvarligt – termometern stod på -20 grader! Det är inte oöverkomligt kallt, men det är vansinnigt kallt för att vara i Stockholm. Hela min kropp sa glöm promenaden, jag vägrar men huvudet sa Helena, du har väl inte konverterat från kyltålig dalkulla till frusen stockholmare? Att Stockholms Lokaltrafik på fullt allvar råder människor att stanna hemma från jobbet idag p.g.a. kylan är ju fullständigt skrattretande, och bara det skäl nog att ta sig fram till fots istället.
Sagt och gjort, med barndomens vintrar med under -30 grader drog jag på mig tre lager kläder, trotsade Kung Bore och travade iväg. Ingen musik, inga människor, ingen sol och inga sura bussresenärer. Bara jag, mina tusen tankar och en j*vla massa snö.
Plötsligt kom jag på mig själv med att le…vintern är ju faktiskt ganska vacker ändå.

Med det inte sagt att jag inte tänker korka upp skumpan den dagen våren är här.
Foto privat. Älskade dunjacka, vad gjorde jag utan dig?

13 kommentarer

 • Carol!ne

  >Vintern är toppen! Bara jobbigt om snö i ögonen och man inte klätt sig ordentligt annars: underbar! Vad jobbar du med?!

 • Elin B

  >Härligt att nån för en gångs skull ser positivt på vädret 🙂
  Här i uppsala är det 25minus och om jag går ut hoppar jag garanterat i dunjackan, ska bli spännande att se hur fullt gymmet är för jag misstänker att folk tycker att det är för kallt för att cykla, men bilarna nog tycker att det är kallt för att starta!
  Jag är faktiskt glad över att det är kallt istället för tö jämt som innebär att uppsala förvandlas till en enda stor lervälling, det är vinter som det ska vara 🙂
  Ha en underbar dag nu!

 • Emliscious

  >äh visst är det pissjävlaskit kallt och man är så less på det- men det går att vara ute, det går att promenera, bara att klä på sig!! själv hade jag förvisso för lite på mig när jag sprang imorse, men man lär sig! men morgonpromenad till jobbet är underbart! även om man får gå upp skittidigt!!!

  ha en fin dag raring!!

 • MAJA: Style & Life by Leia

  >Haha…..du är bäst och jag avundas dig din glöd!!!! men näpp….denna kyla är inget för mig….iaf inte när det ska kånkas fram vagn och pylsas på och av kläder på en liten….dåliga ursäkter kanske….men så är det.

  Skumpa när våren kommer kan jag dock dela med dig;)

  Kramar

 • Erika

  >Åh, vad du är bra!

  -32 imorse, sådär roligt när man längtar efter vår. Men du har ju rätt, är man dalkulla (eller inbiten norrländska) så får man bita ihop. Det finns inget dåliga väder… eller…?

  Men som du säger – bubblor och vår!

 • Irina

  >Jag tycker att det är fantastiskt vackert just nu – om man sitter i en varm bil och tittar ut. 😉 Beundrar verkligen ditt mod och framåtanda. Dina inlägg strålar av hälsa och sånt inspirerar!

  Varma vinterkramar!

 • Ellinor

  >Jag valde också en promenad framför en busstur denna morgon. Kylan till trots var det riktigt skönt och jag behövde verkligen de där dryga 30 minuterna under resten av dagen.
  Kram

 • Karin

  >Jag gjorde precis som du och trotsade kylan i morse. Med mycket kläder och raska steg så tyckte inte jag att de 21 minusgraderna kändes så kalla som man skulle kunna tro.

  Men det är ganska mysigt att sitta inomhus nu co veta att man inte behöver ge sig ut mer idag.

 • Andréa

  >Jo även om jag börjar tröttna så smått så ÄR faktiskt vintern min favoritårstid. mitt rätta element liksom.. Vackert!

 • mamma

  >Ja Helena vad gjorde man utan dunjackan 🙂
  Ja jag hade då inte fixat hålla värmen utan den.
  I morse va de -27…inte klokt ju.
  Ha de bra min vän 🙂
  Varma kramar.

 • Vida

  >Totalt tog jag 1,5 timmes promenad igår (till viss del pga trafiken) och om man bortser från frost i ögonfransarna så var det en ganska härlig promenad med knarrande snö, sol och fågelsång.. att sen kylan slår ut en hel stad och dess kommunikationer det upphör jag inte att förvånas över…

  Kramen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.