filmrecensioner

>.Änglavakt.

>Förhandsvisningen av Johan Brisingers Änglavakt idag var inget hallelujah moment direkt. Storyn är rätt platt och filmen berör mig inte förrän när det är en kvart kvar, och då så till den milda grad att jag går därifrån med täppt näsa och mascaran på kinderna.
Hade det inte varit för frågorna den ändå väcker i mitt huvud – Vad är det som styr oss egentligen? Slumpen? Ödet? Kan man påverka sitt öde, och isåfall hur? Handling? Tankekraft? – så hade jag sagt att det är en rätt dålig film.
Nu föll det sig dock så att har ägnat en hel del tid åt just de här frågeställningarna under helgen som gick, och med dem starka i minnet känns filmens budskap ändå ganska intressant…och fick mig att tänka än mer på det här med tankens och viljans kraft att påverka verkligheten.
Det här är ingen film jag skulle gå och se på bio sa jag innan, och gick enbart för att jag blev bjuden på gratis förhandsvisning. Jag håller fast vid det. Vänta på dvd:n och gå och se en bättre film istället.
Foto privat. Omaka par?

2 kommentarer

  • Ellinor

    >Såg ett trailer för denna film häromdagen och den fångade mig faktiskt. Men som med de flesta svenska filmer, väntar jag på dvd:n då det känns som om de gör sig lika bra hemma i tv-soffan som på bio.
    Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.