el camino

>Ayegui – Viana – en kortis

>

For det forsta – tusen tack for alla era kommentarer, alla mail och sms som kommer, jag behover det kan jag lova…muchas gracias!

Somnade strax innan 21 igar, vaknade vid 3, somnade om och gick sen upp klockan 6. Frukosten intogs dar jag bodde, men betalar man 3€ sa far man en frukost som ar vard 3€. Kaffe (gott), skorpor (hm?), margarin (inte ens smor), Mariekex (at ett par bara for att framkalla barndomsminnen) och juice. Inte riktigt den frukosten jag ar van vid, men maste man ha energi sa maste man.
Klockan 7 var jag ivag, svalt i luften men ingen nederbord…tack. Upptackte att det var precis i Ayegui som den beromda vinbrunnen fanns, men tyvarr var den avstangd strax efter 7 pa morgonen…bad luck. Traskade vidare mot lunchen i Los Arcos, 19,7 km bort. Var dar lite tidigare an beraknat och fick en restaurang att oppna 10 min tidigare an vanligt. Antar att de sag pa mig att det var dags for mat… Passade pa att ta av mig kangorna, ge fotterna lite luft och ta en valbehovlig paus pa 40 min.
Efter lunch passerades Sansol och Torres del Rio, och sen fanns inte en enda by forran jag efter 10,9 km kom fram till Viana, dar jag nu ska stanna over natten. Totalt 38,3 km idag, vilket kanns lyxigt kort helt plotsligt.

Sa – har allt gatt som en dans idag da undrar ni nu? Nope. No. Nej. Nu borjar det komma skador pa mina arma fotter. Here we go: stenharda lilltar, svullna tar, ingen kansel pa oversidan av fotterna (har varit sa varje dag sen jag startade, men det gar over nar jag vilar en natt) och sen har vi vanster halsena. Det har liksom blivit tva fina blamarken over halsenan och det ar rejalt svullet. Ja, sen har jag ont i hoger kna ocksa, men bara i nedforsbackarna, men det gar ju bra att backa ner sa det gor jag. Voltaren, Panodil och en massa mat och somn sa tror jag dock att hela kroppen mar finfint imorgon. Varje steg fran 10 km har gjort ont idag, men pa olika stallen. Idag gick det dock att tanka; det blir inte mentalt varre an igar, det blir inte mentalt varre an igar…och inte ens en timme osregn innan lunch fick mig att ge upp. Vad ska man gora liksom? Bara att traska vidare eller lagga sig ner och vanta pa battre tider. Det senare ar inget alternativ.

Det kanns riktigt lyxigt att vara framme sahar tidigt, och ikvall ar det jag som ater en god middag och tar ett glas vin. Navarra-vin saklart. Man vill ju stodja bygden.

Kram till er alla – imorgon ar ett nytt aventyr…
Heja! Jag lyckades ladda upp ett foto! Precis framkommen till Viana efter 38,3 km…osminkad, trott och hungrig. Da blir det inte battre an sahar.

15 kommentarer

 • Anonymous

  >Hej gumman! Så sööööööööööööt fastän du e osminkad, trött och hungrig. Så glad jag blev att se ett foto på dig efter alla dessa dagar!!! Hoppas du får nga välbehövda glas med vin och en skön vila. Kramar från ett 12 grader varmt och soligt Orsa. Du e bäst./Moster.

 • mamma

  >Åhh va härligt med en bild 🙂
  Ta nu det försiktigt med dina fötter ja resten av kroppen oxå så klart.De e ju en hel del mil kvar.
  Ta de så lugnt du kan min kära 🙂
  Njut nu av att det är lite kvar av kvällen.
  Ladda batterierna och ta hand om dej 🙂
  Ibland vore de väl bra skönt att vara en mobiltelefon…bara att stoppa sladden i väggen och ladda haha.
  Va rädd om dej.
  Vi kan fira Påsk när du kommer hem 🙂
  Stora varma kramar skickar jag dej.

 • Anders Stävhag

  >Hallå där!
  Härligt att läsa, och du håller ett högt tempo fortfarande med tanke på hur långt du går varje dag! Jag förstår dig om fötter och ben, stretcha dem varje kväll, tryck i dig antiinflammatoriskt för senan och sov med fötterna så högt du kan varje natt. Men nerför i backarna, låter jobbigt, försök gå i storslalomsvängar då belastar du benen bättre nerför och det gör inte lika ont! Här sitter jag och försöker ge dig massa tips som du säkert redan vet men jag har ju gått där och vet precis vad du går igenom och på de olika ställen! Jag håller på dig och smärtan kommer att gå över, första veckan är varst!! Du gör det mycket bra!!

 • Ingela

  >Du är så fin! Njut av vinet och vilan.(Navarra distriket bjuder på riktigt bra viner!) Hoppas att krämporna ger med sig!

  Kram

 • Anonymous

  >Grannen hej,
  lite orolig för dina krämpor blir man.
  Men som sagt…efter dag 4-5 så spår jag en bättre tur för dig.
  Var rädd om dig och lyssna på kroppen ibland 😉
  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.