sjukdom

>Kapitulation

>

Efter att ha vaknat med halsont igår och konstaterat feber senare på dagen var det bara att inse att den tredje rejäla förkylningen på mindre än tre månader var ett faktum. Med tanke på att jag redan har bockat av en bihåleinflammation och en halsfluss den här hösten så kände jag att det bara var att lyssna på kroppen och lägga sig platt. Underbara kollegor pusslade och grejade för att lyckas lösa min bortavaro…tack!

Efter vissa påtryckningar har jag nu också lagt ner alla tankar på att åka ner till Göteborg och Fitnessfestivalen i helgen, och även om det känns otroligt tråkigt och på gränsen till helt j*vla värdelöst så inser jag väl att det är det smartaste jag kan göra för att bryta den här sjukdomstrenden.
Istället har jag packat den minsta väskan någonsin och beger mig hem till mamma för att ge mig själv en chans att vila på riktigt. Jag ska vara extremt snäll mot mig själv hela helgen och äta när jag är hungrig, sova när jag är trött och bara vara utan några som helst krav på mig själv.

Samtidigt lovar jag mig själv dyrt och heligt att jag ska sätta mig ner och se över mitt liv och mina vanor. Jag vet att jag har haft osedvanligt mycket runt huvudet den här hösten, och självklart är det därför min kropp inte har varit på topp, men såhär vägrar jag att ha det. Jag vill vara pigg och stark, inte somna sittandes med tékoppen i handen som jag gjorde hemma i soffan imorse.
Jag är värd mer än så.
Foto: Privat. Jag och Leif GW på en buss mot Dalarna. Vila it is.

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply
  Ulrika
  9 december, 2010 at 15:08

  >Din stackare! Inte igen. Vet hur frustrerande det är med de där återkommande förkylningarna. Att vila frisk och frivilligt är förmodligen lösningen för att slippa vila sjuk och ofrivilligt. Men det vet du ju redan. Bara genomförandet kvar.

 • Reply
  Madde
  9 december, 2010 at 15:13

  >Krya på dig vännen! Ordentligt nu..
  Många varma kramar

 • Reply
  Erika
  9 december, 2010 at 15:50

  >Krya på dig! Hoppas friska fina Dalarna ger dig energi och ro att bli frisk och stark.

 • Reply
  daligtsamvete
  9 december, 2010 at 16:14

  >Krya på dig! Du gör kloka val när du lyssnar på kroppen och tar det lugnt.

 • Reply
  Mallan
  9 december, 2010 at 16:19

  >Krya på dig! Dalarna och mamma är nog den helt rätta medicinen! <3
  Massor med styrkekramar från mig till dig!=)

 • Reply
  "oroshjärta"
  9 december, 2010 at 16:41

  >Det är nog för du jobbar på gym,närja jobbade på Sats var jag sjuk i snitt var 6e vecka. Så mycket bakterier på maskiner vikter & mycket folk i rörelse på en dag.(+ oregelbundna tider öppning/stägning som sliter på kroppen jag vet inte hur ni jobbar men vissa dagar började jag 6 &steg upp 5 otroligt slitsamt för kroppen) Sen jag slutade där har jag max 1 sjukperiod/år.Ibland inte ens det,samt ett löfte om att aldrig någonsin mer vakna av en klocka. STORA omprioriteringar men har aldrig mått bättre. Krya på dig! Stor kram!

 • Reply
  Ann
  9 december, 2010 at 19:24

  >Det är tusan inte rättvist att du ska bli sjuk så ofta Helena!! Ha en underbar helg hemma hos mamma och krya på dig.

 • Reply
  Åsa
  9 december, 2010 at 19:32

  >Du är verkligen värd så mycket mer. Låt din fina mor pyssla om dig lite så ska du se att du blir pigg och stark igen. Sedan är det du och jag som tar varandra i hampan och lovar att bli "lite" bättre på att chilla 2011. Största kurerings kramen kommer på ett skepp komma lastat! <3

 • Reply
  JoHo
  9 december, 2010 at 21:47

  >Usch vad trist att du blivit sjuk igen… sänder en STOR krya-på-dig-kram!!

 • Reply
  Alexandra
  9 december, 2010 at 22:12

  >Ja. Var snäll mot dig själv. Vila. Läs. Njut. Och kramas!!!

 • Leave a Reply