filmrecensioner

.Svinalängorna.

 

Jag är så otroligt tacksam att jag har en trygg barndom att se tillbaka på. Jag önskar inte någon att växa upp på det sättet som Lena i filmen gör, och jag har ont i hela kroppen när jag lämnar biosalongen.
En vansinnigt bra, om än oändligt tung och mörk, svensk film…och vilka skådespelarinsatser, jag är helt tagen.
Tehilla Blad, som spelar Lena som liten, är helt outstanding och Noomi Rapace likaså. Som sagt, tagen är vad jag är…men jag är glad att jag såg den trots att den innehöll 100 minuter misär och magont. Den gav perspektiv, minst sagt.

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  "oroshjärta"
  8 januari, 2011 at 19:48

  >Skall ses.=)

 • Reply
  knutscaroline
  8 januari, 2011 at 21:59

  >åh, den vill jag se!

 • Reply
  milla - andante
  9 januari, 2011 at 01:50

  >Har läst den och vet inte om jag orkar se den men jag bara måste göra det ändå… tagen är verkligen rätta ordet…

  Önskar dig en god fortsättning på nya året!
  Kram

 • Reply
  Ellinor
  9 januari, 2011 at 09:53

  >Kanske spar jag den tills dess att den kommer på dvd, men se den ska jag absolut!

 • Leave a Reply