styrketräning

Skakis

Ok, min vilodag onsdag blev visst träningsdag onsdag den här veckan. Har ett till synes outtröttligt driv i kroppen just nu, så när min käre PT-kollega erbjöd sig att testa ett spyjobbigt överkroppspass, med fokus på bröst och rygg, på mig kunde jag ju liksom inte tacka nej…

Sagt och gjort – efter sovmorgon (well, sovmorgon i Helenas värld…klockan 7), frukost och lite mailande hit och dit stod jag klockan 10.00 i givakt på Balance City, intet ont anande vad som komma skulle. Bring it! var min enda kommentar, och den fick jag ju äta upp rätt snabbt.
50 minuter – 8 övningar x 6-20 reps x 5 set (räknehjälp: 40 set!) – senare var jag rätt mör…för att inte säga så full av mjölksyra att jag mådde illa. Tack. Antar jag.

En snabb mil på cykeln i världens skönaste skor efter passet from hell drev bort min ilska över att jag är så f*rbannat svag, och i ett endorfinrus och till tonerna av en fantastisk cover av Bruno Mars ”Grenade” på repeat stretchade jag lääääänge, och bestämde mig samtidigt för att jag sommaren 2011 ska vara lika stark som Pippi.

Jag kan meddela att min planerade scrub i duschen bara vara att glömma, att schamponerandet framkallade svår mjölksyra och att jag var nära att be någon om matningshjälp när jag skulle få i mig min lunch. Kan ju dock inte låta bli att le åt det och bara älska känslan av total utmattning…för det är väl för härligt ändå?

.

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Erika
  16 februari, 2011 at 15:23

  Världens bästa känsla. Mjölksyra är kärlek!

  Jag kan också bli så satans arg över att jag är så himla svag! Jag borde ju orka så himla mycket mer?? Mitt stora problem är konditionen, jag tycker ju att det är så fåånigt tråkigt att springa. Men det är väl för att jag inte orkar så mycket som jag vil.

 • Reply
  Mattias
  16 februari, 2011 at 19:21

  Skit i träningen nu, vem var blommorna från? 😉

  • Reply
   Helena
   17 februari, 2011 at 09:15

   😉

 • Reply
  Helvetet som blev heaven « Health by Helena
  22 februari, 2011 at 19:41

  […] ja. Så slog träningsklockan tisdag, vilket betydde att det var dags att köra rygg – och bröstpasset from hell igen. 40 set och dessutom ensam den här gången, utan en grym PT vid min sida. Hade dock turen att […]

 • Reply
  Obotlig(?) saknad « Health by Helena
  13 mars, 2011 at 10:23

  […] Balance lagom till öppning (heja tomt gym!) för att köra mitt vidriga (men ack så älskade) rygg – och bröstpass. Hem för lunch (underskattad torsk med spenat…mums!) och vände sedan tillbaka till stan […]

 • Leave a Reply