styrketräning

Balans

Ja, det var exakt det min måndag handlade om. Balans. Ja, ni vet, balansen mellan att tvinga kroppen att slita hårt och sedan låta den få njuta av något den tycker mycket om.

Avrundade jobbdagen med en date med min kollega och självutnämnde PT. Dags för byte av program efter fyra veckor med det förra som mer eller mindre tog död på mig…och det nya var inte lättare. Inte alls. Armarna kändes som bly och jag var helt övertygad om att någon hade injicerat ett par liter vatten i dem när jag inte såg. Efter 40 set och 50 minuter mjölksyra var jag helt färdig och bestämde mig för att ge mig själv en rosa måndagspresent som jag har suktat efter ett bra tag…kommer senare!

Nästa belöning blev i form av en date med bästa fru Ehrnholm. Spot and Tell hade nämligen bjudit in till vin – och tapasafton på finfina Prime Wine Bar på Östermalmstorg, och det visade sig bli mer lyckat än vi hade kunnat ana.

Montecillo var vinet för kvällen, och vi testade både Montecillo Crianza, Reserva och Gran Reserva. Till det skulle det serveras tapas, och SOM det serverades tapas! Både jag och Åsa (som såklart också kom direkt från ett träningspass) passade nog faktiskt på att äta middag när vi ändå var där, därav våra överfulla tallrikar…

Inte helt otippat blev Gran Reserva min favorit, och eftersom den är ny i sortimentet och kan inhandlas till det ringa priset av 199 kronor på Systembolaget så kommer den garanterat få följa med hem till mig nästa gång jag ska köpa rödvin. Otroligt gott!

Som om det inte vore nog fick vi också med oss en liten goodiebag hem. Den innehöll dels en riktigt proffsig vinöppnare, dels två små påsar från Ejes Choklad – en med chokladtryffel, smaksatta med Montecillo Gran Reserva, och en med geléhallon, smaksatta med Montecillo Rosado…och båda påsarna råkade visst slinka ner i magen i soffan när jag kom hem.

Balans…så 2011.

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply
  Träningsglädje
  22 mars, 2011 at 09:53

  härlig måndag! är nyfiken på prime wine-stället – berättar de om vinerna och så? jag är ute efter ett vinprovningsställe med mysfaktor!

  • Reply
   Helena
   22 mars, 2011 at 10:43

   Ja, de berättade om vinerna, men fick hålla det på en nivå som var anpassad efter den blandade skaran som var där…ömsom vinexperter, ömsom träningsbloggare… 😉 Men fint och mysigt var det!

 • Reply
  Viktor
  22 mars, 2011 at 10:13

  Jag sitter just nu på Prime Wines huvudkontor. Dom är mycket nöjda med recensionerna. Att anordna en vinprovning där skulle nog inte vara en omöjlighet.

  • Reply
   Helena
   22 mars, 2011 at 10:42

   Åh vad härligt det skulle vara Viktor! 🙂 När kör vi?

 • Reply
  Irina
  22 mars, 2011 at 10:49

  Så det var dig jag såg där i hörnet! Vände mig om i dörren precis när jag skulle gå och tyckte mig skymta en bekant blondin, men var inte säker. Nästa gång skålar vi!

  Kramar! 🙂

  • Reply
   Helena
   22 mars, 2011 at 13:39

   Åh, jag måste HELT ha missat dig! Nästa gång skålar vi for sure! 🙂

 • Reply
  Åsa
  22 mars, 2011 at 21:13

  Tack bästa för en härlig kväll med massor av skratt. Det är få man kan skratta så gott tillsammans med. Du gör mig glad! <3

 • Reply
  Dreaming in pink « Health by Helena
  23 mars, 2011 at 09:46

  […] kommenteratÅsa om BalansHelena om BalansIrina om BalansHelena om BalansHelena om […]

 • Reply
  Linn Jansson
  23 mars, 2011 at 14:23

  Kul att du ville komma! Hoppas du hade en trevlig kväll och att vi ses på nya Spottings snart 🙂

  Ha det gott!
  Linn

 • Leave a Reply