konsert,  musik

Musikboost

Alltså, det här med musik…är det inte en helt fantastisk grej!? Genom mina föräldrar som alltid har hållt på med musik har jag haft musik i mitt liv sedan jag föddes, och vet helt ärligt inte om jag skulle klara mig utan den…livet skulle iallafall bli otroligt mycket tråkigare om jag skulle knalla runt här på jorden utan toner.

Träna utan musik är absolut inget alternativ för mig, men jag vet att det finns människor som aldrig skulle få för sig att stoppa in ett par hörlurar i öronen inför t.ex. sin löprunda…något jag enbart undviker om jag sticker ut en tidig sommarmorgon för att lunka runt och lyssna på fåglarna. Annars vill jag ha huvudet fullt med härliga gitarriff, basgångar eller en underbar röst som tar mig till en annan värld. Det ger mig energi, väcker alla mina sinnen och får mig att klara saker jag inte kunde ana.

Att upptäcka ny musik är ju dessutom bara helt underbart, och igår gjorde jag en svensk musikskattsupptäckt. Jag hamnade helt spontant på Obaren (underbart ställe!) med ett litet gäng härliga människor för att lyssna på en, för mig fram till igår helt okänd, person som var där och spelade med sitt band – Isak Strand. Hade spotifyat (ja, det är ett svenskt verb) honom lite innan men inte hunnit bilda mig någon uppfattning. Redan vid första ackordet insåg jag att det skulle bli en lyckad kväll, och när vi lämnade stället var jag så full av ny energi att jag hade kunnat springa ett par varv runt jorden. Kom hem alldeles för sent och somnade som ett litet barn, men när jag vaknade imorse låg energin kvar i hela min kropp så jag stoppade i hörlurarna, gav mig ut på en löprunda och återvände till gårdagens spelning. Hela jag bubblade och den 9,5 km långa löprundan innan frukost kändes som en lek trots tidig morgon och för lite sömn.

Säg…vad är det musiken gör med oss…eller är det bara jag!?

Isak Strand med band. Energy overload!

Fortsätter min musikvecka med releasefest och spelning på Bryggarsalen ikväll. Min vän Stiko Per Larsson släpper sin tredje skiva och det vill man INTE missa.
Häng på vet ja’!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.