Holistic,  mat

Rekordgod framförhållning

När väderprognosen visar NOLL moln och en temperatur som skvallrar om högsommar, och man planerar att spendera precis hela dagen på gräsmattan doing nothing…ja, då är det rätt smart att se till att lunchen går skitsnabbt att fixa så att man slipper stå i köket och svettas onödigt länge.
Det var lite av anledningen till varför jag lagade dubbla middagar igår, och dessutom lagade något som är lika gott kallt som varmt (jag äger ingen micro av olika anledningar, men den historien tar vi en annan dag).

MUMS.

Framförhållningslax á la Helena

Laxfilé i ugnen med salt, peppar och dill.

Squash, paprika, hackad vitlök, hackad färsk ingefära och champinjoner som stekts långsamt och på låg värme i Holistics Kokosolja (som inte smakar kokos och som är nyttigare än nyttigast!). Enbart flingsalt och fyra sorters peppar som kryddning.

Kall sås gjord på Valios laktosfria lättyoghurt, laktosfri matkvarg (typ kesella för mjölkmagar…), dill, salt, peppar och pressad citron.

Toppa med några gojibär (500(!) ggr mer c-vitamin än apelsin!), lite quinoa och avocado.

Hade det varit middagstallriken hade jag självklart tagit ett iskallt glas av det vita nyupptäckta chilenska vinet, som jag idag äntligen inhandlade (hallå…67 spänn – fynd!) och överraskande nog fick visa leg för. Jag vet inte – ser jag verkligen ut som 19 år? Känns rätt skumt isåfall, med tanke på att jag faktiskt är född på 70-talet…

Anyway, om det var en god lunch? Testa…ni kommer att åka till himlen och tillbaka. Ja, ni vet den där klarblåa som ligger som ett lock över Stockholm just nu. 🙂

6 kommentarer

 • Frk Nyfiken aka Erika

  Låter som en bra dag. Som svaret på frågan du ställde för att du fått visa leg kan jag berätta att när jag för 15 år sedan började jobba på sb fick vi lära oss att vi skulle ta leg på alla som vi inte var säkra på fyllt 30 för att vara säker på att inte sälja till de under 20 😉 För mellan 15-30 års ålder är det jätte mega svårt att bedöma på utseendet. Trots att jag är närmare 40 än 30 får jag fortfarande visa min leg nio av tio gånger och det gör jag så gärna med stolthet 🙂 Trevlig helg!

 • JoHo

  Både låter och SER jättesmaskens ut!! Lax är ju ALLTID gott. Mmmm…

  …men! Tycker du inte att Holistics kokosolja smakar kokos!? Det tycker jag. Ganska mycket skulle jag säga. Men det kanske finns flera sorter?

 • Lina

  Heeej! 🙂 Tack för din kommentar på min blogg, jag har precis läst din story, verkligen jättekul att läsa och vilken grym tid på din första mara!! 🙂 Vad blir nästa mål nu då?:) ///Lina

  • Helena

   Tack Lina! 🙂 Nästa mål är att försöka slå min bästa tid på Sthlm Halvmarathon, ta mig runt Lidingöloppet på en hyfsad tid och överleva Tjurruset…nästa års mål återkommer jag med… 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.