sjukdom vila

Mental träning…på riktigt.

Ja, det är vad jag ägnar mina dagar åt just nu. Hitta ett sätt att stilla min rastlöshet genom att mentalt lura mig själv att det finns annat som är kul att göra, saker som inte behöver innebära svett, endorfiner och mjölksyra. Och vet ni vad? Det går bra! Efter mitt inlägg i förrgår tänkte jag för mig själv, ”ok, Helena, du kan gå emot hela din livsfilosofi och sitta här och tycka synd om dig själv för att du är lite snorig…eller så kan du göra något åt situationen och sluta slösa bort din livstid”.

Så, istället för att ligga i soffan och sura har jag de senaste dagarna..
…läst min fantastiska bok som jag har velat läsa sen jag såg filmen (och insett att en liten förkylning inte är så jobbig i jämförelse med att sitta fast i 127 timmar).
…rensat bort ännu mer (tar det aldrig slut?) kläder från min garderob. Är det någon som vill fynda kläder till kompispriser i storlek small eller medium (framför allt Peak Performance…) – let me know.
…umgåtts med mamma via telefon, och bokat in minst en heldag i blåbärsskogen med henne när jag kommer ”hem” för semester. Längtar.
…tagit världens längsta kvällspromenad (inte bra för förkylningen, men ack så bra för själen!) med min äldsta barndomsvän som föddes dagen efter mig, vägg i vägg på samma BB. Dessutom bestämt med samma vän att vi ska åka till Storsjöyran tillsammans om två veckor och hälsa på någon jag saknar. JIPPI!
…börjat snegla mot julen…en jul som jag redan i december förra året bestämde kommer att firas väldigt icke traditionellt och helst utanför Sverige. Jag är inte redo för en till jul utan mormor…inte än. Jag kommer att minnas henne (saknar dig!) från en annan plats i år (förlåt familjen).
…suttit på ett fik i timmar och bläddrat i tidningar, tittat på folk och i huvudet skrivit på min bok…som jag drömmer om att få ner på papper en dag.
…börjat planera packningen inför söndag, då jag och min älskade moster (äntligen!) sticker till Amsterdam för några dagars äventyr.
…ja, sen har jag ju skämt bort mig själv med vansinnigt goda och nästan onödigt långa frukostar på balkongen…bara för att jag kan liksom.

You had me at hello.

Vid närmare eftertanke är det ju bara en förkylning.
Livet är ju helt fantastiskt trots allt.

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  soffan
  11 juli, 2011 at 10:15

  Åh, så mycket skoj du har att se fram emot, härligt 😀 !

 • Reply
  Träningsglädje
  11 juli, 2011 at 10:24

  håller med soffan, du har ju massor med roligheter inplanerade. njut av att du ändå är frisk, fastän du är lite sjuk, just nu. tänk på ditt ben som trilskats sedan ditt jätteäventyr, och behinnorna och allt det där – vad är väl en förkylning i jämförelse? njut! kram!

 • Reply
  Erika
  11 juli, 2011 at 10:31

  Och jag saknar dig!!!! <3

 • Reply
  oroshjärta
  11 juli, 2011 at 14:51

  Fresh frulle! Ska oxå till Storsjöyran på lördan =)

 • Reply
  Coyntha
  11 juli, 2011 at 15:25

  Vilket bra inlägg!! Tackkk!!!
  Du gjorde att jag tänker om vad jag håller på….
  Vill inte tycka synd om mig heller!!
  Nej. Nu ska jag ”njuta” dagarna innan jag är frisk igen!
  Ja. Det ska jag göra!
  tack kram!

 • Reply
  fitnesscoachen
  11 juli, 2011 at 16:32

  Du tycks ha en hel del trevligheter för dig ändå, trots utebliven träning. Jag är avis på den där frukosten…

 • Reply
  Ellinor
  11 juli, 2011 at 18:32

  Det verkar inte gå någon större nöd på dig i alla fall 😉 Inget ont som inte har något gott med sig som man brukar säga.

  Jag garderobsfyndar gärna hos dig. Gick faktiskt in här för att maila dig om Nikeskorna som du lade ut för ett tag sedan. Har du kvar dem?
  Är de för inomhusträning?

  Kram

 • Reply
  Elin
  12 juli, 2011 at 16:24

  Jag är lite sugen på det kläder du hade 🙂 Hör gärna av dig.

 • Leave a Reply