fitness magazine Helena i media

Var är Helenas rynkor?

Skönt att få börja lördagen med en lång och iskall promenad, för att sedan få mina rynkor utredda i ”månadens insändare” i februarinumret av Fitness Magazine. 🙂 Avsändaren tycker att jag i nummer 12/2011 är ”vältränad, smal och snygg” men frågar sig ”varför har ni retuscherat henne så att hon ser ut som en rynkfri fjortonåring?”, och är vidare orolig över att även muskler och kroppsformar i tidningen förändras för att passa bättre i tidningen. Redaktionen har självklart svar på tal, men jag älskar frågeställningen och välkomnar diskussionen! 🙂

Här!

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply
  Mattias
  21 januari, 2012 at 12:05

  Den Helena jag minns har inga rynkor. Hon är slät som insidan på en ny kaffekopp. Vit som snö. Len som den finaste olivoljan 🙂

 • Reply
  Annelie
  21 januari, 2012 at 12:18

  Haha, den där rubriken har FM lagt till! Ämnet på mitt mail var ”En fråga om bildredigering”. Mina funderingar är inte så mycket om ”dina rynkor”, utan snarare den jättehårda retusch som slätat ut till en nivå som även är förbi barns släthet. Anledningen till att jag kände att jag kunde ta upp det i samband med bilderna på dig är för att du lägger upp bilder på dig själv i bloggen där du ibland är osminkad och/eller svettig – du verkar helt enkelt inte så bekymrad över det och jag drog därför slutsatsen att beslutet kring retuscheringen inte låg hos dig (och det fanns även orörda bilder att jämföra med). Jag hoppas att du inte tar illa upp, eftersom syftet med mitt mail till redaktionen som sagt inte var att reda ut just dina rynkor. Jag blev väldigt glad när Marie svarade på mitt mail, särskilt som jag fick svaret så fort, men blev överraskad när de ville publicera det i tidningen. Eftersom jag ändå tycker att den här retuscheringshetsen och åldersnojan som drabbat hela samhället är viktig så sa jag okej till att publicera det.

  • Reply
   Helena
   21 januari, 2012 at 12:32

   Annelie – jag tog inte det minsta illa upp, jag låg inte bakom retuscheringsbeslutet och tycker dessutom att frågan är extremt relevant och diskussionen mycket välbehövlig! Well done! 😀

 • Reply
  Helena
  21 januari, 2012 at 12:29

  EXTREMT behövlig diskussion!

 • Reply
  Johanna
  21 januari, 2012 at 13:14

  Håller med, mycket intressant!

 • Reply
  tidfortrening - kristin
  21 januari, 2012 at 15:34

  Alt til sin tid. Du er vakker, uansett!

 • Reply
  Anna
  21 januari, 2012 at 21:26

  Viktigt ämne! Jag tycker du är FIN med eller utan rynkor och hoppas du inte blir nojig nu. Eller blir det inlägg om Botox istället för Detox framöver? 😉

  • Reply
   Helena
   21 januari, 2012 at 21:29

   Haha! Nej Anna, det är ingen som helst risk! 🙂 Vem orkar noja över lite rynkor som tyder på otaliga skratt? Inte jag iallafall! 😀

 • Reply
  Anna
  21 januari, 2012 at 21:28

  P.S. Lite snö ska vi väl klara av? Och du är garanterat i bra löpform utan skräpet jag satte i mig ikväll. Men gott var det! 🙂 D.S.

 • Reply
  ÄtaTränaKämpa
  21 januari, 2012 at 21:33

  Det känns som om det här ämnet i stort är väldigt aktuellt överallt. Bra. Det behöver verkligen luftas. Själv tycker jag att rynkor är oerhört vackert, ger ett ansikte karaktär.

 • Leave a Reply