mat matfusk

Varför!?

Somnade strax efter 21 i soffan igår, flyttade mig till sängen runt 23 och vaknade inte helt överraskande redan innan klockan 6 och var piggast på ön. Börjar dock inte förrän 11 idag så en morgonpromenad med P3 Dokumentär (om Thomas Quick – läskig historia…) i öronen fick bli starten på veckan. Otroligt mysigt (om är lite blött) snöfall ute och jag njöt verkligen hela milen medan de flesta jag mötte såg ut att lida så smått under sina paraplyer. Testade att jogga en kilometer, och min detoxkropp kändes lätt som en fjäder…kan knappt vänta tills jag börjar äta lite mer normalt igen så att jag orkar träna på riktigt – längtar! 🙂

Anyhow. När jag kom hem igen sladdade jag in på mitt lokala ICA för att köpa katrinplommon. Har bytt ut laxerande te mot plommon i min detox, helt enkelt för att jag inte har hittat något te och inte orkar lägga mer energi på det. Plommonen har ju samma effekt och ett par torkade frukter är helt tillåtet i sammanhanget.
Well…förra veckan köpte jag Änglamarks ekologiska, innehåll; torkade plommon och vatten. Mitt lokala ICA är dock en ekologisk katastrof så jag tog den påsen som fanns – ICA:s egna. Väl hemma blev jag dock rätt förvånad när jag kollade innehållet (skulle ju ha gjort det i affären redan, som jag alltid gör). Dels har de lyckats pilla i konserveringsmedel E202 i dem, men förutom det – palmolja. Palmolja är riktigt skräp för kroppen, och dessutom ett stort miljöhot och jag kan inte låta bli att fråga mig vad det ska i torkade plommon att göra!?  Hej då ICA:s plommon – ni åker i papperskorgen (eftersom jag lyckades öppna förpackningen innan jag läste på påsen…suck.)!

Måndagens lektion blir därmed: läs alltid innehållsförteckningen. Förstår ni inte vad ni läser – ät det inte. Simple as that. 🙂

Vädret skapade ett pärlhalsband av mina hörlurar… 🙂

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  erika
  16 januari, 2012 at 10:14

  Ja! Förstår man inte vad det står att det innehåller, då är sannolikheten att det är något man inte ska äta stor!

 • Reply
  Jojohanna
  16 januari, 2012 at 20:16

  Du är klok du. Apropå E202. Kolla in dokumentären om E-tillsatser på svtplay förresten. Den var intressant.

 • Reply
  0roshjärta
  17 januari, 2012 at 15:47

  Klokord&amen! LOVE

 • Reply
  SuperSHEro
  18 januari, 2012 at 13:17

  Man blir tokig på vad de proppar i saker ibland!

 • Leave a Reply