funderingar

Stolthet

Jag har efter min timme utomhus imorse haft en lång och rätt (välbehövligt) seg dag här hemma i soffan. Min löprunda som jag hade planerat byttes ut mot två timmars(!) skön sömn under filten och kroppen känns glad och tacksam. Jag borde ha packat inför min resa på fredag, men istället har jag skrivit en lista på vad jag ska ha med mig och lagt fram två enstaka plagg. Jobbet jag skulle förbereda inför hela veckan får vänta till imorgon, ingen kommer liksom att dö för det. Jag behövde en lugn söndag, helt enkelt.

När jag sitter i min soffa ser jag framför mig ett par kloka ord som jag tog med mig hem från New York en gång, och de har fått mig att tänka till lite extra idag. Är det inte en fantastiskt skön känsla att krypa under täcket på kvällen och känna sig nöjd med dagen och stolt över vad man har åstadkommit? Jag frågade mig själv om jag med handen på hjärtat kan säga att jag gör det sju dagar i veckan, och det slog mig att jag måste svara nej på det. Sen frågade jag mig om det är något jag strävar efter, och mitt svar blev ja. Jag gillar ju att känna mig nöjd. Stolt. Att kunna sträcka på mig och känna mig varm inombords. Det är olika saker från dag till dag som får mig att känna det, men skönt är det ju onekligen…varje gång.

Jag har därför bestämt mig för att jag fr.o.m. nu ska tänka lite mer på det här med stolthet. Att lägga lite mer fokus på att kunna somna nöjd och glad varje kväll, och att vakna med längtan efter att få göra samma sak dagen efter…utan att för den sakens skull ställa högre krav på mig själv. Det kommer med all säkerhet att krävas en massa energi och en del kämpande för att släppa taget om just de där kraven som jag har på mig själv, men jag ska verkligen ge det en ärlig chans….en chans att make myself proud. Varje dag. Ibland behöver mitt huvud och min kropp vila för att jag ska hinna tänka på viktiga saker här i livet, och jag tackar mig själv för att jag lyckas varva ner ibland så att tankarna får landa på plats.

Känner du stolthet?

Amen.

Idag är jag förresten extra stolt över min bästa vän som efter ett år av hårt pluggande idag har klarat sin examen och äntligen är klar hudterapeut. Grattis bästa du – I love you!

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  soffan
  20 februari, 2012 at 00:33

  Oj. Jag känner mig VÄDIGT sällan stolt. Inte över mig själv och mina futtiga bedrifter iallafall. Stolt över mina nära och kära är jag betydligt oftare. Jag tror inte ens att det är något jag vill sträva efter, för om jag satsar på att gå och lägga mig stolt varje kväll, så kommer jag garanterat 99 % av kvällarna att göra mig själv besviken. Då är det bättre att tänka efter mindre, för att undvika att deppa ihop totalt liksom 😛 . Ignorance is bliss 😉 ?

 • Reply
  0roshjärta
  20 februari, 2012 at 17:03

  Mer sällan än ofta. Working on it.<3 LOVE

 • Reply
  Sara J
  20 februari, 2012 at 21:25

  Idag känner jag mig stolt över att jag tog tag i en jobbig situation på jobbet. Och att jag äntligen hoppade upp på den där trainern igen efter jobbet. Tack för påminnelsen om att tänka på detta. Vi klankar ned på oss själva alldeles för ofta och tar oss inte tid att tänka på vad vi är nöjda med och stolta över!

 • Reply
  Uppochhoppa
  20 februari, 2012 at 21:53

  Bra där, och bra att du såg kopplingen till att inte ställa högre krav. Kanske snarare att vara mer sann. Idag är jag stolt över mina mammaskills. Att vara ensam förälder på semester är inte lätt, även om det är helt underbart. Jag tacklar det bra.

  Jag tycker du ska vara stolt för att du skriver en sån härlig blogg som folk verkligen tar åt sig av!

 • Reply
  Västgötskan
  20 februari, 2012 at 22:18

  Det viktiga är att inse att stolthet inte hänger ihop med (enbart) prestation! Och det verkar du ju göra. 🙂

 • Reply
  Carro
  21 februari, 2012 at 05:41

  <3 Wiiiiiiiiiiiiii!!!
  Det känns HELT fantastiskt att äntligen vara klar med det intensiva pluggåret.
  Komiskt nog stod jag i morse och kollade på min lilla skylt med samma text som din ovan (köpt på exakt samma ställe. Exakt samtidigt) och tänkte att jag faktiskt levde i ett sånt rus för tillfället. Sen i söndags.
  Puss vännen!!!

 • Reply
  Anna
  21 februari, 2012 at 11:33

  Vilket bra tankesätt. Så borde alla göra.

  Nej. Jag är inte stolt varje dag. Ofta rör det min mammaroll där jag känner att jag inte riktigt räcker till. Men jag gör ju mitt bästa & ska försöka känna mer stolthet.

  P.S. Klart du ska ha ett par röda Converse till samlingen. Glöm inte en stor tom väska till allt du ska shoppa 🙂 D.S.

 • Reply
  stolt och nöjd? « Soffans
  25 februari, 2012 at 00:31

  […] VARIT NÖJD. Och inte bara så att jag inte har varit nöjd, jag har aldrig riktigt trivts. Som min oändligt kloka vän Helena skrev härom dagen, att hon hade som mål att alltid gå och lägga sig och vara stolt. Inte nödvändigtvis över en […]

 • Leave a Reply