GoCoCo,  löpning

Hoppe hoppe påskhare

Ja, det verkar inte sämre än att min påsk har fått präglats av att skutta runt i mina löparskor (ja, mellan påskägg och vila såklart). Fantastiskt skön, kravlös löpning i vårsolen, that is. Det har varit otroligt befriande att bara få låta fötterna styra utan varken tids – eller distansmål och att lyssna på naturen istället för pumpande musik som lätt driver upp mitt tempo onödigt högt ibland. Jag ska försöka ta med mig den känslan hem till Stockholm sen också…wish me luck.
Skärtorsdagens lilla felberäkning gav mig lite att tänka på efter att mamma upplyst mig att man ganska frekvent har sett varg (hjälp!) där jag hade varit och tassat runt, så gårdagens och dagens rundor fick ske på välkända asfaltsvägar…men trots att jag sprungit genom byar och ett litet samhälle har jag inte mött fler än vad som får plats på min buss till jobbet på morgonen hemma i huvudstaden. Skönt!

Dagens facit blev 8,2 kilometer efter att jag bestämde mig för att kolla till ännu en by längs vägen. Jag avslutade som alltid med den fruktade, sugande och kilometerlånga uppförsbacken (med årets första blodsmak som efterrätt) hem till moster, och den soliga altanen på baksidan av huset var lite extra skön när jag kom hem. Sammanfattar hela veckans löpsteg till totalt 43,4 kilometer och kan med godaste samvetet åka på fest i barndomsbyn (som jag lämnade 1994…) ikväll. Imorgon är det vila…tror jag. 🙂

Tränar ni i påsk?

Skön sol i världens skönaste strumpor

10 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.