frukost,  Holistic

Bästa kombon!

Jag brukar snöa in på vattenmelon på sommaren och konsumerar ofta några kilo under semestern. Den här sommaren är verkligen inget undantag, och det har redan gått två hela meloner på en vecka. Igår skar jag ner melonen i grönsalladen när vi grillade, och jag gjorde även en skål med tärnad vattenmelon, fetaost och rödlök – jättegott!

Den största delen vattenmelon får jag dock i mig till min frukost, och då tillsammans med laktosfri yoghurt, laktosfri keso, sharonfrukt, pecan – och valnötter och krossade kakaobönor från mina vänner på Holistic. Ja, och ett kokt ägg såklart. Jag har nog faktiskt blivit lite beroende av den här frukosten – så sjukt gott!

Hur äter du din melon?

9 kommentarer

 • Ann

  Åh jag är oxå helt melongalen!! Har det mer än gärna i frukostfilen och det passar ju supert i grillsalladerna. Har du provat frysa in och äta som typ sorbet nån gång? Jag har aldrig gjort det men det borde ju bli smarrigt tänker jag. Har alltid min melon i kylskåpet så den är så där härligt svalkande läskande…
  Här på frukostbuffén hade de dock bara honungsmelon och grapefrukt…en får försöka stå ut ;-).
  KRAM!

 • EmmaS

  Vattenmelon är toppen, utom om man, som jag gjorde häromdagen, tappar en nedför trapporna. Melonen satte världens fart, studsade nedför trapporna, sprack sådär lite lagom och sprutade ut kärnor och kött på alla grannarnas dörrar, på hissen, upp på väggarna, i taket, ja, precis överallt. Det tog mig två timmar att skura trappuppgången i hyreshuset där jag bor… Så ät dem, men håll i dem, är mitt tips!

 • Petra Axlund Stegman

  Jag älskar vattenmelon och äter den helst kallt och rakt upp och ner som den är. Det fina är ju att den innehåller lykopen som fungerar som skydd mot solens skadliga strålar. Men din frukost lät god … blev nyfiken på de krossade kakaobönorna.

  • Helena

   Ja, en riktig lykopenbomb! Tror dock att du behöver dem mer än jag just nu…+14 grader och ett grått lock här just nu… 🙂

 • Amanda

  Men åh! Själsfrände nästan… Jag ÄLSKAR att äta vattenmelon med min laktosfria keso! Kan äta määäängder, därför är det lite tråkigt att det hålls tillbaka på kolhydraterna just nu. Men det är tveklöst bästa och godaste mellanmålet!!

 • Marta

  Oftast äter jag den precis som den är, gärna lite kall och svalkande. Just nu i finaste sällskapet då min lilla dotter är också melonfrälst. Och den lilla tjejen kan få i sig riktigt mycket melon.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.