löpning,  vila

Återhämtad?

För exakt en vecka sen satt jag och laddade för halvmaran. Hur loppet gick är historia, och efteråt kände jag mig totalt omotiverad att springa och nästan också att träna överhuvudtaget. Jag bestämde mig för att hålla mig undan från löpningen i en vecka och endast köra något lätt styrkepass under den efterföljande veckan.

Det var självklart ingen in min omgivning som trodde på att jag inte skulle springa under en hel vecka, jag har sagt sådana saker förut och fallit dit efter två dagar. Den här gången har det dock inte varit några problem att låta bli löparskorna, kroppen har känts sliten och jag tror mer och mer att något inte var som de skulle i kroppen när jag ställde mig på startlinjen förra lördagen. Två lättare och kortare styrkepass har jag kört, och jag har känt att jag inte är i det närmaste lika stark och pigg som jag brukar.

Helt klart är att kroppen har behövt den här vilan och återhämtningen. Idag är första morgonen på hela veckan när jag känner att jag är pigg och känner mig hyfsat stark, så idag tänker jag ge mig ut på en lättare löprunda och känna om kroppen vill bättre idag än för en vecka sen. Ska dock inte susa iväg i 4.26-tempo och tro att jag är superwoman…jag är ju trots allt ett år äldre och visare sedan sist.

Hur länge vilar ni efter långlopp?

Lördagens affirmation.

3 kommentarer

  • Västgötskan

    Jag skrev ett liknande inlägg efter förra lördagens terränglopp. Jag har inte kört någon längre tävling innan, så senaste veckan har bara innefattat ett core- och ett combat-pass. I övrigt bara vila. Jag trappar upp sakta och försöker hitta motivationen igen

  • Håkan T

    Jag tycker du var grym på halvmaran ändå! Många som hade det jobbigt i solen. Bla jag som också upplevde loppet likadant som dig på många sätt. Var helt slut redan efter 6km 🙁 Sedan var det bara pannpen som gällde. Riktigt bra kämpat!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.