kost mat recept

Ful middag

Bland alla snygga matbilder som allt som oftast florerar i bloggosfären känner jag mig manad att visa hur ful en riktigt god middag faktiskt kan vara. Jag älskar fina matbilder, det är inte det, men ibland ser verkligheten liiite annorlunda ut…minst sagt.
Jag stannade kvar på jobbet nu på kvällen och körde ett icke planerat styrkepass, och när jag kom hem var det inte direkt en snygg tallrik kroppen skrek efter…utan snarare något som gick i ljusets hastighet att tillaga. Den snabbaste rätten jag kan för tillfället, och som jag alltid ser till att ha ingredienser till hemma är som följer:

Fräs hackad vitlök i smör.
Skiva ner några färska champinjoner.
Strimla vitkål, skiva zucchini och hacka paprika – ner med det i pannan.
Smyg ner lite blomkål.
Strö på ett uns med örtsalt.
Ner med en näve frysta räkor. Låt puttra ett par minuter.
Knäck i ett ägg och rör om.
Servera med en bit (himmelsk) chèvre och några svarta oliver.

Jag fattar faktiskt inte hur något så sjukt gott kan se näst intill oaptitligt ut.

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  Erika
  17 oktober, 2012 at 19:14

  Fast jag tycker det ser riktigt gott ut. Man älskar ju vitkål ändå!

 • Reply
  fulaste middagen? « Soffans
  17 oktober, 2012 at 19:50

  […] men vi får inte glömma bort den FULA maten, för den kan minsann vara smarrig den med. Typ så. Och så lade hon upp en bild på sin skitfula mat. Ja minsann, ful som stryk var den. Men min mat idag är definitivt skitful den med, och ville […]

 • Reply
  soffan
  17 oktober, 2012 at 19:56

  Heeey, min skitfula middag innehöll också vitkål, squash och champinjoner! Är detta typiskt fula ingredienser möjligen 😉 ?

 • Reply
  Annika
  17 oktober, 2012 at 20:00

  Tyckte inte det såg så fult ut! Jag är också en expert på att ta oaptitliga bilder, älskar framför allt att blanda röd pesto med keso och ha som tillbehör. Det ser ut som en spya deluxe!

 • Reply
  pilla
  17 oktober, 2012 at 20:36

  Såg inte jättegott ut… fast snyggare än mina fula pannkakor som inte ens fick fastna på bild!

 • Reply
  Karin FoH
  17 oktober, 2012 at 21:14

  Låter super gott! Bra tips till det vitkålshuvud, som vi har hemma. 🙂

 • Reply
  Världens fulaste mat « adrenElin
  18 oktober, 2012 at 18:46

  […] skrev först Helena och sedan Soffan att de minsann hade ätit världens fulaste middag och jag vill inte vara sämre […]

 • Reply
  Jojohanna
  18 oktober, 2012 at 21:16

  Fulmatsvecka alltså. Själv har jag ju knappt lagat nån mat all, så jag kvalificerar mig inte ens…

 • Leave a Reply