frukost kost

Godaste gröten?

November betyder grötfrukost hemma hos mig. Jag fattar inte hur jag kunde gå halva mitt liv och näst intill hata havregrynsgröt – nu är det bland det godaste jag vet när det kommer till frukost. Jag kör Sempers glutenfria havregryn för att slippa det kladdiga klistret i kroppen (visste ni att latinets gluten betyder lim/klister!?) och skona min mage som inte alls mår bra av det, och sen toppar jag med det jag är sugen på för tillfället.

Idag blev det hackade valnötter, kokosflingor, granatäpple och kanel. Ja, och en skvätt sojamjölk på det. Ett kokt ägg också såklart, och en kopp kaffe.

Hur ser din godaste gröttallrik ut?

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply
  Marica
  18 november, 2012 at 11:21

  hej!
  Det där såg ju jätte gott ut. Jag är så lat om morgnarna att det bara blir havregryn, russin och mjölk. Borde verkligen skärpa till mig 🙂
  Hälsar Marica

 • Reply
  Anna
  18 november, 2012 at 11:21

  Jag gillar ju bovetegröt – på hela gryn. Den blir lite som bulgur i konsistensen och så kokar man det med lite äpple och mandel. Fantastiskt gott.

 • Reply
  helena - a global traveller fast i vardagen
  18 november, 2012 at 12:08

  Jag hittade precis tillbaka till gröten idag efter ett halvàr med smoothies. Min godaste mix är gröt pà 1dl havregryn till 1dl vatten + 1/2 banan, 1 dryg tsk solrosfrön, nàgra hyvlade mandlar, 1 torkat fikon, 2 torkade aprikoshalvor, 1 tsk linfrön, och en massa malen kanel. Allt ’kokas’ ihop (man màste mosa bananbitarna i mellanàt) och sen toppar jag med nàgon färsk frukt, helst granatäpple. Miam.

  Bra tips med glutenfri variant. Har köpt det till min bror som ej tàl gluten, men han kunde inte äta det eftersom havregryn (även ’glutenfria’) visst kan ha spàr av gluten. Menkanske de passar till mig som inte är allergisk men kunde mà bra av att dra ner lite pà glutenintaget.

 • Reply
  Snorkkis
  18 november, 2012 at 13:07

  Axa:s havregryn har också halter av gluten som är på samma nivå som Sempers så den kan också rekommenderas.

  Väldigt länge sedan jag ätit gröt till frukost dock, tycker att jag blir hungrig så fort, borde kanske vara mer aggressiv med tillbehören 🙂

 • Reply
  Anna - Trend o träning
  18 november, 2012 at 13:57

  Söt proteinkräm, gröt av psylliumfrön, havregryn & linfrön toppad av massor med kanel. Låter inte så gott, men jag gillar!

  Bären äter jag för sig. Sån är jag 🙂

 • Reply
  afrolotta
  18 november, 2012 at 14:12

  Rågflingegröt är ett måste i min lilla familj! Tillsätt krossade chaifrön, valnötter, pumpafrön, solrosfrön och lite russin. Toppa med egenkokt lingonsylt. Mmmmm

 • Reply
  Ulrika
  18 november, 2012 at 14:25

  Havregrynsgröt precis som du; pimpad med linfrö, chiafrö, kanel. 2 min i mikron senare toppar jag med skivad banan, en msk jordnötssmör och havremjölk… Gott!

 • Reply
  Mattias
  18 november, 2012 at 17:17

  Min gröt består av havre, råg och fiberrika havregryn som jag blandar tillsammans med solroskärnor och krossade linfrön. Jag kokar allt tillsammans med hackat äpple och kanel som avnjutes med iskall soyamjölk.

 • Reply
  Choklad till frukost « Health by Helena
  19 november, 2012 at 09:02

  […] | Martunia om 28 dagar julklapp anyone?Ann-Louise om Måndagsmumsjohan om Thoughts.Mattias om Godaste gröten?Ulrika om Godaste […]

 • Reply
  Hans
  19 november, 2012 at 21:41

  My gooood, det där såg gott ut!!

  SV: Tack så himla mycket!

 • Leave a Reply