frukost,  kost

Godaste gröten?

November betyder grötfrukost hemma hos mig. Jag fattar inte hur jag kunde gå halva mitt liv och näst intill hata havregrynsgröt – nu är det bland det godaste jag vet när det kommer till frukost. Jag kör Sempers glutenfria havregryn för att slippa det kladdiga klistret i kroppen (visste ni att latinets gluten betyder lim/klister!?) och skona min mage som inte alls mår bra av det, och sen toppar jag med det jag är sugen på för tillfället.

Idag blev det hackade valnötter, kokosflingor, granatäpple och kanel. Ja, och en skvätt sojamjölk på det. Ett kokt ägg också såklart, och en kopp kaffe.

Hur ser din godaste gröttallrik ut?

10 kommentarer

 • Marica

  hej!
  Det där såg ju jätte gott ut. Jag är så lat om morgnarna att det bara blir havregryn, russin och mjölk. Borde verkligen skärpa till mig 🙂
  Hälsar Marica

 • Anna

  Jag gillar ju bovetegröt – på hela gryn. Den blir lite som bulgur i konsistensen och så kokar man det med lite äpple och mandel. Fantastiskt gott.

 • helena - a global traveller fast i vardagen

  Jag hittade precis tillbaka till gröten idag efter ett halvàr med smoothies. Min godaste mix är gröt pà 1dl havregryn till 1dl vatten + 1/2 banan, 1 dryg tsk solrosfrön, nàgra hyvlade mandlar, 1 torkat fikon, 2 torkade aprikoshalvor, 1 tsk linfrön, och en massa malen kanel. Allt ’kokas’ ihop (man màste mosa bananbitarna i mellanàt) och sen toppar jag med nàgon färsk frukt, helst granatäpple. Miam.

  Bra tips med glutenfri variant. Har köpt det till min bror som ej tàl gluten, men han kunde inte äta det eftersom havregryn (även ’glutenfria’) visst kan ha spàr av gluten. Menkanske de passar till mig som inte är allergisk men kunde mà bra av att dra ner lite pà glutenintaget.

 • Snorkkis

  Axa:s havregryn har också halter av gluten som är på samma nivå som Sempers så den kan också rekommenderas.

  Väldigt länge sedan jag ätit gröt till frukost dock, tycker att jag blir hungrig så fort, borde kanske vara mer aggressiv med tillbehören 🙂

 • afrolotta

  Rågflingegröt är ett måste i min lilla familj! Tillsätt krossade chaifrön, valnötter, pumpafrön, solrosfrön och lite russin. Toppa med egenkokt lingonsylt. Mmmmm

 • Ulrika

  Havregrynsgröt precis som du; pimpad med linfrö, chiafrö, kanel. 2 min i mikron senare toppar jag med skivad banan, en msk jordnötssmör och havremjölk… Gott!

 • Mattias

  Min gröt består av havre, råg och fiberrika havregryn som jag blandar tillsammans med solroskärnor och krossade linfrön. Jag kokar allt tillsammans med hackat äpple och kanel som avnjutes med iskall soyamjölk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.