28 dagars löpning,  löpning,  Okategoriserade

1:a advent = 1:a veckan avklarad.

Det är dags att sammanfatta vecka 1 i löparutmaningen. 7 av 28 dagar är avklarade, och jag måste säga att den första fjärdedelen har susat förbi snabbare än jag kunde ana. Det vore kul att veta hur många ni är där ute som fortfarande är med? Mirijam och Petra verkar ha tuggat sig igenom första veckan iallafall – är ni fler? Kommentera gärna så länkar jag till alla och vi kan peppa varandra när det behövs!

Min vecka i siffror kan sammanfattas med 35,86 kilometer på 3 h och 5 minuter. En snitthastighet som är ganska precis den jag sprang mitt Stockholm Marathon på förra året…enda skillnaden är att jag såklart sprang alla kilometer (+drygt 6 till) samma dag den gången. Weird.

För min del är det dock inte siffrorna som är det mest intressanta, utan snarare vad löpningen har gjort med mig mentalt och fysiskt. Jag har inte varit så pigg som jag har varit den senaste veckan på mycket länge. Jag sover otroligt djupt och bra, och har knappt vaknat alls på nätterna – något jag gör lite då och då annars. Min mage har mått extra bra. Jag ser friskare ut i hyn och mina ögon ser piggare ut. Jag känner mig mentalt mycket lugnare och helt ostressad.
Eftersom jag känner min kropp och knopp väldigt väl är jag 100% säker på att det är löpningen och all extra frisk luft jag har givit mig själv den senaste veckan som gör hela skillnaden – en högst oväntad bonus som gör att jag inte kommer att ha några problem att köra utmaningen fram till den 23:e december, även om det såklart kommer att komma dagar då jag behöver övertala mig själv lite extra…

Ljuset är tänt för första avklarade veckan – imorgon biter vi tag i nummer två!

9 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.