28 dagars löpning löpning Okategoriserade

1:a advent = 1:a veckan avklarad.

Det är dags att sammanfatta vecka 1 i löparutmaningen. 7 av 28 dagar är avklarade, och jag måste säga att den första fjärdedelen har susat förbi snabbare än jag kunde ana. Det vore kul att veta hur många ni är där ute som fortfarande är med? Mirijam och Petra verkar ha tuggat sig igenom första veckan iallafall – är ni fler? Kommentera gärna så länkar jag till alla och vi kan peppa varandra när det behövs!

Min vecka i siffror kan sammanfattas med 35,86 kilometer på 3 h och 5 minuter. En snitthastighet som är ganska precis den jag sprang mitt Stockholm Marathon på förra året…enda skillnaden är att jag såklart sprang alla kilometer (+drygt 6 till) samma dag den gången. Weird.

För min del är det dock inte siffrorna som är det mest intressanta, utan snarare vad löpningen har gjort med mig mentalt och fysiskt. Jag har inte varit så pigg som jag har varit den senaste veckan på mycket länge. Jag sover otroligt djupt och bra, och har knappt vaknat alls på nätterna – något jag gör lite då och då annars. Min mage har mått extra bra. Jag ser friskare ut i hyn och mina ögon ser piggare ut. Jag känner mig mentalt mycket lugnare och helt ostressad.
Eftersom jag känner min kropp och knopp väldigt väl är jag 100% säker på att det är löpningen och all extra frisk luft jag har givit mig själv den senaste veckan som gör hela skillnaden – en högst oväntad bonus som gör att jag inte kommer att ha några problem att köra utmaningen fram till den 23:e december, även om det såklart kommer att komma dagar då jag behöver övertala mig själv lite extra…

Ljuset är tänt för första avklarade veckan – imorgon biter vi tag i nummer två!

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply
  Gunilla
  2 december, 2012 at 17:18

  Oja.. jag är ff med även om jag tvekar till att ge mig ut i -16 idag, menmen ut ska jag o jag ska göra mitt bästa 😀

  • Reply
   Helena
   2 december, 2012 at 17:19

   Det är klart du ska! 🙂 På med kläder och beta av de där 20 minuterna bara… Lycka till!

 • Reply
  Elin
  2 december, 2012 at 17:50

  Så härligt! Måste ta tag i löpningen och bli lite pigg jag med! Lycka till med vecka nr 2!
  Kram Elin

 • Reply
  Petra Axlund Stegman
  2 december, 2012 at 18:16

  Jajamen, jag tuggar på. Och utvärdering av min första vecka kommer på min blogg senare idag. Nu är det bara att ställa in siktet på vecka två. Häpp, häpp!

 • Reply
  Marta
  2 december, 2012 at 22:16

  Jag är definitivt med. Tyvärr så har jag lyckas både bli superförkyld och ha feber denna helg, så just nu ligger jag lite efter er andra. Hoppas några dagars vila och sovande kommer göra susen! Håller tummarna för att vara back on track senast framåt tors.

 • Reply
  Josefin
  3 december, 2012 at 10:14

  Grymt jobbat! Frisk luft varje dag är som honung för själen 🙂

 • Reply
  doran
  3 december, 2012 at 20:46

  blev 6 utav 7 dagar för mig förra veckan. man känner sig så jävla bra när rundan väl är gjord. grymt jobbat alla som är med 🙂

 • Reply
  Petra Axlund Stegman
  3 december, 2012 at 21:40

  F***ck. Jag har trampat snett. =/
  http://innerstrengthblog.com/2012/12/03/stukad-fot-av-avbruten-streak/

 • Reply
  Miss Agda- Småbarnsliv och endorfiner
  3 december, 2012 at 22:26

  *räcker upp en hand*

 • Leave a Reply