frukost,  kost,  mat

Äggröt

Mitt kokta frukostägg har alltid varit smått heligt för mig. Det ska inte vara för hårdkokt och inte för löskokt, utan precis sådär lagom med hård vita och mjuk men inte rinnig gula. Imorse kände jag dock inte för att vänta på ägget, så jag testade istället att knäcka ner ett rått ägg i min havregrynsgröt när den nästan hade kokat klart – något jag har hört och läst om men alltid varit rätt skeptisk till.

Men gissa vad? Det är ju supergott! Gröten blev mycket krämigare och blandat med björnbär och toppad med kokos, valnötter (och ett halvt ton kanel) och sojamjölk smakade det helt fantastiskt! Ett otroligt smidigt sätt att äta en varm frukost med bra näringsinnehåll, och det är garanterat inte sista gången.

Torsdagens gröt – lite gulare, lite godare.

3 kommentarer

  • Petra Axlund Stegman

    Tänk på att inte dricka för mycket sojamjölk. Soja är i 9 fall av 10 genmodifierad och väldigt hårt processad. Själv tycker jag att mandelmjölk är supergott till gröt (jag väljer såklart ekologiskt för vanliga mandlar är väldigt besprutade och även de genmodifierade). Även coconut milk är supersmarrigt. Den med vaniljsmak när jag vill festa till det (även den smaksatta har lägre kcal än vanlig lättmjölk).

    • Helena

      Good point Petra! Min är ekologisk och biodynamiskt odlad, men det kanske inte hjälper..? Kanske bara är jag som är du nog att tro att det skulle räcka för att den inte skulle vara genmanipulerad?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.