28 dagars löpning,  löpning,  träningsprylar

Hur klär jag mig?

I morse under min 15:e löprunda av 28 kom jag på att jag har fått en del frågor angående klädsel för vinterlöpning, om hur man ska klä sig för att överhuvudtaget kunna springa utomhus när det är snö och minusgrader. Det finns förmodligen lika många tips som det finns vinterlöpare, men här kommer kombinationen som fungerar för mig, inifrån och ut.

Lager 1: Tänk bort bomull. Bomull har en tendens att bli svettigt, blött och kallt och är således helt värdelöst när det kommer till löpning, helst på vintern. Välj funktionsmaterial som transporterar bort fukt, både på trosor och sport-BH.
På fötterna har jag på vintern alltid kompressionsstrumpor från Gococo – de är inte bara vansinnigt sköna utan fungerar även som extra värme för vaderna. Win win!

Lager 2: Tänk bort bomull. Jag använder en underställströja i funktionsmaterial, och är det riktigt kallt (runt -15 och kallare) blir det även ett par långkalsonger i samma material. I de flesta fall blir det dock bara ett par lite tjockare tights (jag har ett par liknande dessa från Peak Performance) som lager 2, jag gillar inte att vara för påpälsad och bli för varm när jag springer.

Lager 3: Tänk bort bomull. Jag kör med en löparjacka i lite tjockare material än den jag använder på sommaren. Den jag oftast använder nu är även den från Peak Performance och ett par år gammal, men ser att de fortfarande säljer en snarlik. Det är skönt med windstopper så att det inte blåser rakt igenom. Mössa i funktionsmaterial (eller i microfleece som jag gillar när det blir för kallt) och ett par tunnare vantar/handskar. Är det mörkt använder jag självklart reflexer (borde köpa en reflexväst) så att jag syns ordentligt.

På fötterna: Än så länge har det fungerat med mina vanliga Adidas Marathon 10, och sedan ett par dagar har jag adderat broddar för att kunna ta mig fram i snökaosets huvudstad…faktiskt en billig försäkring för att slippa halka och slå halvt ihjäl sig.

Svårare än så är det inte…run warm and happy!

Mina äldsta trotjänare gjorde sin sista runda igår…RIP.

4 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.