GoCoCo,  löpning

17 km terapi

Känslan jag har i kroppen när jag kliver av ett löpband efter 84 minuters löpning är ungefär dubbelt så skön som när jag joggar ner efter en lika lång runda utomhus. Det är verkligen inte roligt att stå på det där bandet, men vinsten i att göra det då och då är att det känns så fantastiskt mycket lättare att springa ute sen. Dessutom längtade jag in direkt när jag klev utanför dörren på väg till gymmet – Stockholm är verkligen kallt idag.

Låg och matade på i något som jag i min vildaste fantasi önskar vara mitt tempo om 133 dagar(!) när jag planerar att springa ett par varv runt Stockholm. Under tiden hann jag reda ut ett och annat frågetecken i huvudet och fundera över livet en stund. Mina kära hörlurar är på väg att ge upp (antar att de inte klarar hur mycket svett som helst..?), bara en snäcka fungerar som den ska så jag sprang halva passet utan musik. Fostrande upphöjt till två när man står på ett löpband vill jag lova.

Testade mina glada kompressionssleeves från Gococo för första gången, och jag stack onekligen ut ganska rejält bland alla svarta tights runt mig. De var otroligt sköna att springa i, och jag blev inte alls lika varm som jag brukar bli med mina hela kompressionsstrumpor. Dessutom kändes sleevsen lite tightare och fastare än strumporna – skönt! Älskar ju dessutom färgen så det känns som att de är som klippta och skurna för mig. Ett bra pass både för kropp och knopp, och jag känner mig lite starkare nu än innan…på många sätt.

Inne i värmen…

…och ute på min vackra ö.

6 kommentarer

  • Sara Borg

    Härligt jobbat! Att springa på löpband bygger ju verkligen pannben och precis som du säger går det ofantligt mycket lättare utomhus sen när man har nött inne på bandet ett tag.

    Jag körde också mitt långpass på band idag. Puh för att ha det avklarat redan på lördagen så att man kan ta söndagen lite som den kommer. Jag höll ut i 20 kilometer, men i ett klart beskedligare tempo än ditt. Jag satsar också mot maran och att förbättra min tid från förra året med nästan 10 minuter, så att jag kommer i mål sub 3:50.

  • Maria

    En härlig känsla!! Springa på löpband är jobbigare (och tråkigare) än ute så det är en grym prestation tycker jag! De sleevsen ska jag lägga på minnet, har precis börjat med kompressionstrumpor och älskar det!! Men inomhus kan det blir lite varmt .. Snygga är de dessutom!!
    🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.