helena morrar

Aldrig mer.

Jag började författa det här inlägget långt och utsvävande, målande och berättande. Men någonstans i samma sekund som jag satte fingrarna på tangentbordet bestämde jag mig för att inte lägga en massa värdefull tid och energi på något som irriterar mig.
Istället säger jag bara (ganska) kort och gott att jag efter dagens gympass tycker att SATS Hötorget borde lägga minst hälften så mycket krut på sitt gym (yttre – det inre gick jag aldrig till, om det nu finns kvar?) som de gör på sin entré och reception.
Visst är det viktigt med ett första intryck och att det är positivt (vilket det är på Hötorget)…men för mig – och förhoppningsvis precis alla andra som är där – är träningen det viktiga, och det kan inte finnas många som blir inspirerade till träning på det där gymmet (…och det är förmodligen ingen slump att de har en närbild på sina spinningcyklar istället för gymmet på anläggningens sida på websidan.) Mörkt och sömnigt vid konditionsmaskinerna. Gammal gymutrustning. Tunna, slitna, otroligt ofräscha och trasiga stretchmattor. Inkomplett hantelställ. Noll inspiration och jag förstår att folk som aldrig har sett ett bra gym tycker att styrketräning verkar tråkigt.

Jag tränar gärna (och kan köra skiten ur mig) i ett slitet källargym om jag är inställd på det, men på en gymkedja som kostar dryga 7000 kronor per år så förväntar jag mig faktiskt något annat. Så det så.

3 kommentarer

  • Uppochhoppa

    Konstruktiv kritik. Det borde verkligen uppskattas. Håller med om att repan är väldigt fin där, och tror dig om det övriga. Just stretchmattor kan vara extremt läskiga när de är slitna tycker jag.

  • Katja

    Usch! Nu tränar jag inte på gym men jag förstår precis vad du menar, tränade jympa på ett ställe vars jympasalar var åt skogen för ofräscha :/ Hoppas SATS skärper sig!

  • Angelica

    För att inte tala om deras omklädningsrum och duschar…. Men de har trevligt folk som jobbar där och bra pass! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.