kost mat recept

Glutenfritt

Jag äter sällan produkter med gluten, och sedan några år tillbaka är jag sparsam när det gäller pasta, bröd och annat som min mage numera verkligen inte vill beblanda sig med. Ibland fuskar jag och äter en rykande färsk brödbit från grannbageriet, men då betalar det sig alltid i form av en grinig och uppsvälld mage som inte är det minsta kul att ha att göra med.

Idag gjorde jag en av mina glutenfria favorittillbehör till middagskycklingen – vitlöksfräst vitkål. Hacka vitlök, fräs i lite smör. Strimla vitkålen, kasta ner den tillsammans med vitlöken och stek tills kålen blir lite mjuk och får färg. Idag lyxade jag till det med lite babyspenat på slutet – så gott!

Kycklingen är kryddad med Renée Voltaires eldiga örtsalt.

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Sara Öhman
  5 februari, 2013 at 19:09

  Ser sjukt gott ut! Vitkål får det bli mer av hos oss också!

 • Reply
  Lina
  5 februari, 2013 at 19:27

  Åh så gott det ser ut!! 😀

 • Reply
  Fyscoachen
  5 februari, 2013 at 20:07

  Glutenfritt äger! Vitkål och bladspenat äger också:-)

 • Reply
  Ann
  5 februari, 2013 at 22:14

  Men MUMS då! Brukar ofta woka på vitkål istället för pasta etc. men har inte gjort det med vitlök hittills – helt klart nåt jag provar pronto! Och du…jag är tillbaka i nån form any day now, keep u posted 😉
  //Annonym

 • Reply
  Maria
  6 februari, 2013 at 15:10

  Mums vitkål är en härlig grönsak. Använder det flera gånger i veckan.
  God även att stuva med lite dijonsenap, grädde eller kokosmjölk.
  Yummie … 🙂

 • Reply
  Karin FoH
  8 februari, 2013 at 21:45

  Mums vad vitkål är gott. Måste handla hem imorgon!

 • Leave a Reply