löpning

Jaha ja. Minsann.

På helgen brukar jag försöka få till ett långpass i löparskorna. Tiden finns inte riktigt under veckorna, men lördag eller söndag är perfekt att klämma in ett lite längre pass än vanligt. Jag har som mål att iallafall springa minst 15 kilometer, sen får dagsform och humör bestämma hur mycket längre det blir. Det är skönt att hålla igång löpningen ordentligt även på vintern, helst om man som jag har ett marathon att springa i juni. Alldeles för många människor sätter igång med (de p.g.a. marastress lite för långa) långpassen först framåt april när det blir barmark, och då brukar tyvärr överansträngningar och belastningsskador komma som ett brev på posten.

Jag har fått till fyra långpass – varav det med Anna var det finaste hittills – i år, och vore det inte för den där hjärnskakningen så hade jag kunnat räkna hem ett par till. Tror dock att det var nyttigt för min kropp att få vila helt från träningen i nästan två veckor. Känner mig piggare och starkare än någonsin, och trots att jag hade fyra träningspass i kroppen sen tidigare i veckan (varav två löppass på totalt 18 km) och dessutom en vansinnig träningsvärk i baksida lår så orkade min kropp med en halvmara på löpbandet idag!

SATS Zenit har en skön konditionsyta med ljusinsläpp genom takfönstren, och även om det inte var det roligaste jag har gjort i år så var jag så nöjd när jag klev av bandet efter 1.43.52 – en inte helt dålig tid med tanke på att det bara var ett träningspass (och dessutom bara 28 sekunder långsammare än mitt ”katastroflopp” i höstas). Visst, det är mer kuperat ute och mitt löpband hade inga uppförsbackar…men å andra sidan hade det inga nedförsbackar heller så jag tror att det jämnar ut sig i längden. Tanken på att jag ska springa dubbelt så långt i gärna samma fart som idag om 112 dagar skrämmer mig såklart lite, men det är lång tid kvar och jag kommer att vara mer utvilad då än nu. Då ska jag inte ha kört raka marklyft två dagar innan, det lovar jag kroppen här och nu.

På fossingarna – Gococo och Adidas Marathon 10…såklart.

På kroppen – all Nike med affirmationer på bröstet…

4 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.