löpning

Två korta = ett långt?

Söndag betyder ju långpassdag för mig, men idag har jag haft lite pyssel att stå i och det var svårt att hitta ett par timmar i sträck för att springa långt. Jag läste en gång i Runner’s World om att dela upp långpasset i två delar, och att det ska vara skonsamt för kroppen att få några timmar av återhämtning mellan passen. Inte helt ologiskt och just idag passade det bra att testa.

Tog således de första 10 kilometrarna imorse och nu på eftermiddagen blev det 7 till. Totalt har jag alltså fått ihop 17 kilometer idag, vilket är tillräckligt för mitt krav som innebär att få till ett pass över 15 kilometer under helgen. Det andra passet kändes mycket piggare och lättare än det första, men det kanske inte är så konstigt med tanke på att det första ägde rum innan frukost.

Kroppen känns ungefär tio gånger piggare än när jag har sprungit 17 sammanhängande kilometer, men å andra sidan är det ju lite ”fusk” att dela upp det såhär. Tanken med mina långpass är ju att jag ska tvinga kroppen att jobba under en längre tid än den är van, och vilar jag mitt i blir det ju självklart inte samma sak. Samtidigt känns 10 plus 7 kilometer bättre än ”bara” 10, så jag är ändå riktigt nöjd med min söndag!

 Dubbla pass = dubbel glädje.

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Miranda
  17 februari, 2013 at 21:00

  Åh nu blev fick jag lite löppepp! Länge sen det blev några långpass nu, men detta var ju en bra idé för att komma igång igen!

 • Reply
  Rund är också en form!
  17 februari, 2013 at 22:13

  Tycker absolut att du ska vara nöjd!
  Ibland blir det så. Man får anpassa träningen lite emellanåt och alla km räknas. 🙂

 • Reply
  Sara Borg
  20 februari, 2013 at 10:43

  Jag har också kört det där med dubbla pass ibland då tiden inte riktigt räcker till. Jag har ju som mål att springa ett längre pass i veckan. Är helgen uppbokad måste jag ibland göra det på en vardag, och två timmar löpning efter en heldag på jobb kan kännas lite mentalt jobbigt. Ibland har jag därför startat dagen med löpning, ca 5 kilometer och sen gjort milen efter jobbet. Det har funkat bra. Men precis som du föredrar jag de riktiga långpassen, där man springer sina planerade kilometrar i ett svep 🙂

 • Leave a Reply