endorfiner,  Holistic,  löpning

Boom!

Intervaller stod på dagens träningsschema, och jag passade på att testa ett nytt upplägg när det kommer till uppladdningen. Lite förändringar i kundbokningarna gjorde att jag fick en lucka redan klockan 8 på morgonen – en tid som jag normalt inte föredrar att köra snabba tusingar. Frukosten har sällan landat ordentligt den tiden, och jag har någonstans inbillat mig att intervaller utan ordentlig frukost inte ens är att tänka på. Kompromissade därför lite med mig själv och blandade till en snabb drink – i dessa lägen är kosttillskott onekligen bra – gjord på ett par jordgubbar, blåbär, vatten och vaniljprotein från vännerna på Holistic. Grannarna ville förmodligen döda mig för att jag drog igång blendern strax innan 6 och människorna på bussen undrade nog vad jag drack för rosa sörja, men det fick det vara värt.

Min tidiga morgonkund levererade finfint som vanligt, och när vi var klara vid 8 drog jag på mig löparkläderna – dagen till ära ett (snabbt?) blått linne istället för det vanliga svarta. Resultatet blev lysande om jag får säga det själv, och det får jag ju. Upplägget var uppvärmning, 7 x 1000 meter med 1 minuts vila mellan varje intervall, nedvarvning och på slutet 1000 meter promenad. Tiderna per tusing såg ut som följer:

05.00 – uppvärmning
03.58
03.58
03.56
03.56
03.56 (trött!)
04.16
04.24
05.00 – nedvarvning
1 km promenad

Trött överallt när jag klev av bandet, men väldigt glad över att kroppen uppenbarligen var pigg och nöjd utan fast frukost i kroppen. Det är inte sista gången jag kör det här upplägget, det är en sak som är säker!

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.