löpning,  mitt Stockholm

Stockholmsvår

Jag vägrade bussen hem idag (och startade en #vägrarbuss-hashtag på Instagram) och tog en promenad de 5 kilometrarna hem från jobbet. Trots att klockan var närmare halv sju när jag började gå fick jag sällskap av ljuset och solen hela vägen hem – ett vårtecken så gott som något. Ett annat tecken på att vintern nu har övergått till vår är att Norr Mälarstrand fullständigt svämmar över av löpare. Löpningen har de senaste åren spridit sig som en löpeld över Sverige (och världen) och jag gillar verkligen att fler och fler upptäcker hur underbart det är att låta kroppen röra sig i sitt naturliga mönster och springa fritt. Alla springer och under två kilometer längs vattnet tror jag att jag såg de flesta typerna.

Killarna i tights (gillas). Killarna i tights med shorts över. Tjejerna (tre!) i Nike-tightsen från årets The Blast. Killen som samtidigt höll ett jobbsamtal i sin handsfree. ”Come on guys” ekade och Rubin flög förbi med ett koppel av löpare bakom sig och hejade glatt och oberört i ett tempo som jag knappt kan andas i. Tjejerna som förenade nytta med nöje och tjejsnackade i skönt tempo. Den gamle mannen som höll knapp styrfart men ändå tog löpsteg. Alla springer och det är verkligen härligt att se!

Mina ben ville inte springa mer idag så jag nöjde mig med en långsam promenad – en promenad som jag planerar att göra om i motsatt riktning imorgon bitti. Ni passar väl på att andas mycket frisk luft nu?

Stockholm i mitt hjärta.

2 kommentarer

  • Ellinor

    Vackra och soliga dagar likt dessa vill man inte annat än att vara ute, andas och bara njuta av ljuset, värmen och den friska luften. Många och långa härliga promenader blir det och snart är det även dags att ta tag i löpningen igen *längtar*
    Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.