löpning

Formcheck

Om mitt förra löppass skulle vara kort och snabbt var tanken med dagens att det skulle vara längre och…ja, inte lika snabbt. Planen var att köra en halvmara i ungefär samma tempo som jag vill hålla den 1 juni, och förutsättningarna med strålande sol och en kort arbetsdag till klockan 11(!) var ju inte direkt dåliga. Världens bästa skulle man nog kunna säga.

Min kropp var däremot inte världens bästa och jag blev faktiskt rätt trött redan vid 12-14 kilometer trots att jag verkligen inte höll något rasande tempo. Antar att måndagens 8 kilometer och onsdagens tusingar skvalpade runt i benen, och jag vilade i att tänka på att förutsättningarna om 57 dagar inte kommer att se ut så. De kommer att vara ljusår bättre.

Med 18 kilometer i benen sedan tidigare i veckan är jag därför rätt nöjd med dagens tempo runt Riddarfjärden och Kungsholmen, och även om det inte blev riktigt en halvmara kändes det fullt tillräckligt. Däremot är jag inte helt nöjd med hur trött jag faktiskt var när jag kom hem, och när jag vid närmare eftertanke kommer att ha ytterligare 24 kilometer att tugga mig igenom när mitt livs andra mara går av stapeln om knappt två månader känns det ju onekligen lite stressigt. Jag behöver växla upp var min slutsats under min återhämtningstimme som jag unnade mig med uppknutna skor i solen när jag kom hem. Nu.

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Uppochhoppa
  5 april, 2013 at 20:40

  Det var väl ett kanonkvalitépass du fick till. Tror du ligger bra till framåt, du har ju gjort det här förut!

 • Reply
  Anna - Trend o träning
  5 april, 2013 at 20:54

  Du kommer klara Maran jättebra Helena! Tänk vilken skillnad det är att ha massa draghjälp av andra tävlande & publik. Dessutom är det ju ett tag kvar & du är redan grymt tränad!

  Kram & ha en härlig helg!

 • Reply
  Inspiration och avundsjuka – Här kommer alla känslorna på eeen och samma gång… | Rund är också en form!
  6 april, 2013 at 10:37

  […] sina rädslor i skidbacken (underbart!), Petra är på plats i Praag för tävling (Heja!) och Helena springer långpass i vårsolen […]

 • Reply
  Svampföttter och kall in i märgen « Health by Helena
  13 april, 2013 at 14:00

  […] och kall in i märgen Förra helgen sprang jag 18 kilometer i strålande solsken och livet lekte. Dagens runda runt Brunnsviken var lite annorlunda, minst sagt. Jag skulle agera […]

 • Leave a Reply