sjukdom,  vila

Taggtråd

Jag fick feber igår eftermiddag när jag hade landat i soffan efter det iskalla långpasset. Feber och en vilopuls på 80 slag, när den normalt brukar ligga strax under 50. Man behöver ju inte vara Einstein för att förstå att kroppen ville säga mig något (typ: du har just sprungit 2 mil med en infektion i kroppen – idiot), så jag stannade kvar i soffan hela kvällen.

Idag – efter 9 h(!) sömn – är min kropp en grad svalare och pulsen normal, men jag har en hals som känns som en blandning mellan sandpapper och taggtråd. Inget vidare skön med andra ord, och jag inser att jag bör stanna inne och göra ingenting om jag inte ska bli rejält sjuk nu. Det där strålande och varma vädret som skulle besöka Stockholm idag verkar ändå lysa med sin frånvaro, så jag passar på att ta en vilodag hemma med ett par filmer och några tidningar som jag aldrig hinner läsa annars.

Sysslolös? Not so much.

7 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.