löpning

22 k

Vilken perfekt förmiddag för löpning! Stack iväg ett par timmar efter frukost och målet var inställt på 120 minuters löpning i lugnt och fint 5.30-tempo. 22 kilometer med andra ord. Solen lyste från en klarblå himmel, vinden var lugn och snäll och för första gången (ja, hemma i Sverige iallafall…jag kastade ju kläderna redan i februari) i år lämnade jag jackan hemma.

Jag var inte ensam ute. Norr Mälarstrand fullständigt kryllade av morgonpromenerande människor och hundar, Söder Mälarstrand likaså. Tanto ska vi inte ens tala om, där var det ett myller utan dess like. Utegymmet vid Eriksdalsbadet var fullt med svettiga stockholmare, Viking Line-terminalen svämmade över med turister och vid Slussen höll jag på att krocka med ett 1 maj-tåg. Norr Mälarstrand andra gången var än mer crowded och bland alla gångare, löpare och vagnburna barn mötte jag ett känt ansikte vars kropp såg stark ut som vanligt. Det är skönt att springa i stan ibland och distrahera sig själv med allt som händer runtomkring, man hinner liksom inte tänka lika mycket på att kroppen är trött.

22,5 kilometer stannade klockan på efter två timmar, och det var verkligen tur att jag inte skulle springa en mara idag. Var inte katastroftrött när jag kom hem men känner mig en bra bit ifrån oberörd i kroppen. 20 kilometer till kräver lite pannben och vilja. Igår kom startbeviset – om 31 dagar måste jag helt enkelt vara lite starkare än jag var idag. Don’t wish for it – work for it.

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  Suz
  1 maj, 2013 at 14:09

  Älskar sista meningen! Work 4 it!

 • Reply
  Saras Träningblogg
  1 maj, 2013 at 15:11

  Åh vilken härlig runda!! Härligt med lite sol och att kunna lämna löparjackan hemma!! Snart har du dina 4 mil 😀

 • Reply
  Helena
  1 maj, 2013 at 16:17

  Stockholm är fantastiskt så här års! Norr Mälarstrand är superfint för löpning. Och jag gillar din inställning – work for it! 🙂 Kan bara hålla med!!

 • Reply
  Karin FitnessochHälsa
  1 maj, 2013 at 19:57

  Vilken härlig löpardag det var idag! Och jag tror inte du behöver oroa dig inför maran. Du har ju det där i dig! 🙂

 • Reply
  Micke
  2 maj, 2013 at 08:44

  Du såg snabb o stark ut Helena! Jag han knappt reagera när vi möttes, förmodligen var jag tröttare än du. 🙂 Lycka till med din maraträning!

  • Reply
   Helena
   2 maj, 2013 at 08:50

   Haha…tack, men jag var varken snabb eller stark just då… En knapp månad kvar – nu kör vi!

 • Reply
  Rund är också en form!
  2 maj, 2013 at 13:51

  Helt rätt inställning! Men jag är övertygad om att du fixar det! 🙂
  Man brukar få väldigt mycket mera pannben på tävling. Bara ”sådär”! 😀

 • Leave a Reply