funderingar,  glädje

Tack…

Fanny har hängt på Jojohannas inlägg om tacksamhet. Tacksamheten över de stora och små sakerna i livet – sådant vi kanske lite för ofta tar för givet. Är det inte ett helt fantastiskt bra sätt att starta en solig lördag på, att vara lite extra tacksam? Jag är oftast bra på att vara tacksam över det jag har, men nu tänker jag belysa några väl valda saker lite extra.

Familjen. Jag har en fin familj som jag älskar, och även om de flesta av dem bor lite för långt bort så känns det ändå som om de alltid finns med mig och är nära när jag verkligen behöver dem. Vem skulle jag vara utan dem?

Vännerna. Aldrig någonsin har jag varit en person som har haft jättemånga vänner, men de jag har valt att ha i mitt liv står jag nära och de känner mig väl. Kära C är den allra närmaste, vi har känt varandra i över 20 år och det hon inte vet om mig är inte värt att veta. Hon kommer alltid att finnas i mitt liv.

Hälsan. Träning och bra mat är en självklarhet i mitt liv och jag vill verkligen göra allt jag kan för att trampa runt på den här jorden så länge som möjligt. Min kropp är det viktigaste jag har och det vore så otroligt idiotiskt att inte visa min kärlek till den på alla sätt som är möjligt. Jag är friskare och starkare än någonsin, och jag känner mig faktiskt yngre och piggare nu än för 10 år sedan.

Resorna. Jag älskar att vara på flygplatser. Att veta att jag är på väg till en ny plats för att få träffa nya människor, lära mig en annan kultur och vidga mina vyer är en av de bästa känslorna jag vet. Det finns ingenting jag lägger mer pengar på än resor, och det är så värt att spara in på en massa onödiga saker för att ha möjlighet att se världen. Att resa iväg till ett annat land är verkligen helt underbart, men när jag återvänder till Sverige uppskattar jag mitt hemland lite mer för varje gång och blir lite extra tacksam över att jag faktiskt har fötts till ett liv utan fattigdom, svält och sjukdomar.

Arbetet. Varje dag går jag till jobbet och är glad över att jag gör det jag gör. Hela dagarna får jag hjälpa människor till bättre hälsa, till ett friskare liv och höjd livskvalitet. Det är en ynnest och jag är så otroligt glad över att jag har valt den vägen.

Vad är du tacksam över?

Vårblommor hemma hos mig…tack.

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.