löpning

59° 19′ 28″ N, 18° 1′ 38″ Ö

Ja, precis där kommer jag att genomföra dagens löppass – ett löppass som jag ser fram emot med hatkärlek. Det handlar om Västerbron, för många den största fienden längs hela Stockholm Marathon. För er som inte har sprungit maran här i Stockholm kan jag meddela att man ska över bron inte bara en, utan två gånger – första gången efter blygsamma 8 kilometer, medan man nästa gång har sköna(?) 33 kilometer i benen. Den ser inte mycket ut för världen, men den är segare än man kan tro.

Jag bor ganska nära bron och jag således sprungit över den många gånger. Dock har jag oftast sprungit åt ”fel” håll, alltså inte från söder till norr som maran går utan helt tvärtom. Nu på morgonen skall jag ta mig an Västerbron från rätt sida. Inte bara en gång, utan ett antal gånger och jag ska försöka hålla en högre fart än vad jag har tänkt att göra när det är dags för loppet om 27 dagar – allt för att säga till kropp och knopp att det kommer att bli lätt att tassa upp till toppen när det är skarpt läge. Jag har fått med mig draghjälp i form av två snabba fötter, och jag förväntar mig att få slita en del.

Nu ska respekten för bron bort en gång för alla.

Den må vara fin att titta på…

5 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.