lopp,  Okategoriserade,  Plan Sverige,  Tjejmilen,  välgörenhet

500 utfallssteg någon?

Den 7 september går Tjejmilen av stapeln här i Stockholm, och för andra året i rad kommer jag (och ett gäng med bloggare) att vara med och springa för Plan och deras arbete med projektet ”Because I’m a girl”. Projektet går ut på att förbättra flickors rättigheter i världen, och att göra det bl.a. genom att ge dem chansen att gå i skolan, att avskaffa barnäktenskap och eliminera våldet mot flickor runtom i världen.

Fokus för just Tjejmilen 2013 ligger i att samla in 100 000 kronor till ett projekt i Guatemala för att utbilda 1000 flickor. Jag var på ett infomöte på Plan för ett par veckor sedan, och när Sofia – pressansvarig för Plan Sverige – visade bilder och berättade om sin resa till Guatemala som hon gjorde tidigare i vår fick jag en klump i magen och var nära till gråt. Det är helt otroligt att det år 2013 inte är en rättighet för alla barn att gå i skolan och få en chans till ett drägligt liv utan misär och våld!

Ett skolår för ett barn i Guatemala kostar 826 svenska kronor, och jag tänker självklart göra mitt bästa för att hjälpa Plan och deras arbete en bit på vägen! Jag har därför startat en insamling där jag har som mål att samla in 5000:- fram till den 7 september.
Med på tåget har jag fått mina två fina samarbetspartners Gococo och Holistic som – genom fina gåvor som jag tänker lotta ut till alla er som bidrar med minst 50:- – även de drar ett strå till stacken. En femtiolapp till insamlingen ger dig en lott, och i potten finns gåvor som är värda långt mer än så!
Vinner du inte så är du ändå en vinnare som prioriterade bort den där latten på stan och istället gav din femtiolapp till en flicka som får lära sig läsa.

Som en liten utmaning till mig själv lovar jag också att göra ett utfallssteg för varje skänkt tia – något som i slutändan kan ge en mjölksyreexplosion utan dess like. Målet på 5000:- ger 500 utfallssteg – ingen lätt historia vet den som har testat.

Kom igen – nu utbildar vi varenda unge och ser till att ge dem en värdig start i livet! 

Skärmdump från min insamlingssida.

3 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.