blodgivning

#geblod

Jag fick en oplanerad timme över på eftermiddagen idag så jag passade på att ge mig iväg till blodcentralen. Det var mitt livs 19:e blodgivning, och det känns verkligen bra att kunna lämna lite av sitt friska och livsviktiga blod till någon som faktiskt behöver det bättre än jag. På geblod.nu kan man se hur nivåerna ser ut för respektive blodgrupp just idag, och det känns fint att vara en av de där enheterna som hjälper mätarna upp till nivån som benämns ”ok”.

När jag satt och fikade efteråt klickade jag mig in på hashtagen #geblod på Instagram. Hade jag varit det minsta osäker på om jag skulle ge blod igen så slogs precis alla mina tvivel ner där och då. När föräldrar till en liten cancersjuk flicka lägger upp bilder på dottern med en blodpåse kopplad via en tunn slang till sin lilla kropp går jag sönder inombords. När de dessutom tackar oss blodgivare runtom i landet för att pusslet går ihop vill jag bara springa ut på stan och hämta in varenda kotte som kan ge lite av sin kropp till de här små kämpande liven! 

Att ge blod är helt gratis och inte skadligt alls för kroppen så länge du är frisk nog att få ge. Ger du blod?  

Tillsammans kan vi hjälpa!

3 kommentarer

  • Jojohanna

    Jajemän! Fast förra gången fick jag tyvärr gå därifrån med oförrättat ärende och blåmärken i vardera armveck. Nålen ville inte hitta rätt. Men till veckan gör jag ett nytt försök.

  • Eliana

    Näpp, jag har tyvärr för dåliga värden för att få ge blod, hur gärna jag än vill!
    Guldstjärna till alla er som delar med er av något så livsviktigt till bättre behövande! <3
    Håller på att undersöka möjligheterna att donera benmärg eller så i stället. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.