styrketräning

Varför tveka?

Lika lyxigt som det är att ha hela vitaminbehovet runt husknuten, precis lika lyxigt (kanske ännu lyxigare faktiskt) är det att spendera semestern i ett hus där en familjemedlem har tränat i 35 år och där det därför finns en kroppsverkstad i källaren. Svalt och skönt, lagom skitigt och rått och en helt perfekt plats att gömma sig på när eftermiddagsvärmen kryper in under skinnet.

Jag var i valet och kvalet om jag skulle träna idag. Timmarna i skogen på förmiddagen och solen hade tagit ut sin rätt och orken var väl inte den bästa, men efter en del velande gick jag ner och drog på stereon på högsta volym (älska att inte ha några nära grannar). Knappt en timme senare rann svetten, skivstången och sandsäcken hade fått sig en rejäl omgång och musklerna skakade. Endorfinerna rusade, kroppen log och det där klassiska mentala efter-träning-lugnet spred sig långsamt till varenda millimeter. De bästa träningspassen är ta mig sjutton de man har tvekat inför, och jag undrar alltid efteråt vad f*n jag tvekade över. Amen.

Skakig? Jag?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.