mat,  recept

Italienskt fynd

Något jag gillar när jag är utomlands är att gå runt i matvarubutiker, och jag försöker alltid köpa med mig något gott hem. För en vecka sedan när jag var i Rom hade jag kunnat köpa en till resväska och tagit med mig halva butiken, men jag fick hejda mig och begränsa mig till ett par saker. Det kliade verkligen i kockfingrarna när jag såg hyllorna och förutom vin och en finare flaska med olivolja köpte jag en liten och löjligt billig flaska med olja smaksatt med basilika.

Nu är jag väldigt glad att Moninis produkter finns i Sverige och inte kostar skjortan här heller, för den här basilikaoljan är verkligen helt makalöst god! Jag har under en vecka lyckats bygga upp ett litet beroende, och senast idag ringlade jag den över salladen som jag hade till min goda och supersnabba lunch – grönsaker och räkor stekta i vitlök och kokosolja.  Jag blir så sugen på att experimentera och göra mina egna smaksatta oljor i höst!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.