löpning,  resor

Vilse i Rom

Jag inledde dagen med en morgonjogg. Rom bjöd på ett 30-gradigt lätt sommarregn den första kilometern, och luften var lite lättare att andas än den stillastående igår kväll. Jag joggade upp till Piazza del Popolo, korsade Tibern och sprang förbi Castel Sant’ Angelo. Såg Petersplatsen helt folktom. Rundade hela Vatikanstaten via backar, smala trottoarer och trappor. Tillbaka över Tibern och hem mot hotellet…trodde jag. Men jag sprang vilse. ”Jag är tillbaka om en dryg halvtimme” sa jag till mannen i hotellreceptionen när jag lämnade in nyckeln, och han såg lite förvånad ut när jag kom hem efter 75 minuter istället. Oh well, en romersk mil kryddat med en italienskspanskengelsk konversation med en caféägare (som inte pratade mitt språk men ändå förklarade vägen hem till mitt hotell) är ju också en start på en fredag. En vacker sådan. Nu återvänder jag till Vatikanen och trängs med resten av stan som förmodligen har vaknat. God morgon!

4 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.