löpning,  lopp,  Plan Sverige,  Tjejmilen,  välgörenhet

Raceday!

Så kom då lördagen den 7 september, dagen då 33 564(!) tjejer ska avverka den 30:e upplagan av Tjejmilen. Förra årets regnfest verkar ha blivit utbytt mot en vacker och solig sensommardag och prognosen säger klart väder och upp emot 23 grader varmt.

Löpare nummer 324 sitter i detta nu hemma i sitt kök med ett par fjärilar i magen och lätt förhöjd puls, dricker kaffe ur en stark Pippi-mugg och ler åt det faktum att det i detta nu väntar 679 utfallssteg efter målgång. Det kommer att brinna fint i lår och rumpa, men när det gör som ondast ska jag tänka på de 8 barn i Guatemala som genom pengarna ni underbara människor därute har skänkt kommer att få en värdig start i livet och får gå i skolan i ett helt år.

Jag visualiserar synen på upploppet där klockan ovanför mållinjen tickar sakta och ännu inte har passerat 45 minuter, och hur jag efter målgång får mitt efterlängtade vatten, en banan, en kopp kaffe och sedan i ett endorfinrus går till Plans tält för att ägna en dryg halvtimme(?) åt att bli starkare i mina ben och rumpa. Runt klockan 14 kommer jag att sätta igång, och är det någon som vill komma och hänga på så är jag mer än glad för stödet!

STORT lycka till alla ni som springer idag, det kommer att bli en fantastisk löpardag!

Heja på mig om ni ser mig!

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.