mat

Vad äter du?

Det är ovanligt mycket snack om kost överallt nu (hej nystart på hösten!), och den där 5:2-dieten verkar hänga kvar ännu även om löpsedlarna har tystnat en aning. Den är nog snart mer eller mindre helt borta ur mediabruset kan jag tänka, ungefär som LCHF eller Atkins eller vilken annan diet som helst.

Själv fortsätter jag som vanligt att äta ren och riktig mat, undviker socker, laktos, gluten och annat skräp. Jag känner min kropp bra och vet vad den vill ha. Ibland vill hjärnan ha något annat än kroppen och då överväger jag noga om det är värt lite magknip eller annat tjall på systemet, som t.ex. i helgen när mamma bakade en magiskt god äppelpaj.

Ett typiskt mellanmål just nu är Valios laktosfria kvarg med frukt, kanel och lite rostade pumpakärnor. Vad äter du mellan dina huvudmål?

IMG_3814

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  Linnea
  24 september, 2013 at 14:04

  Till mellanmål äter jag oftast ägg, kvarg med nötter, bär och lite honung eller keso. Mumsigt och mättande!

 • Reply
  Linnea
  24 september, 2013 at 14:05

  Och jag tror du kommer bli en grym löpcoach! Jag persade på milen i helgens Iformlopp, 52.57, är så glad!

 • Reply
  Snorkkis
  24 september, 2013 at 14:14

  Mellan huvudmålen blir det ofta frukt, pepparkaksbollar (gjorda med en massa bra grejer och smaksatt med pepparkakskrydda), kvarg ibland, varm choklad eller något annat. Har kommit in i dålig vana med att äta för mycket småsaker mellan målen… tandtrollen får partaja lite väl mycket.

 • Reply
  Emilia
  24 september, 2013 at 15:15

  Oftast en klick äppelmos blandat med laktosfri turkisk yoghurt och fil med hemmagjord müsli. Är ruskigt dålig på frukt just nu (läs: senaste halvåret efter ett halvår i Asien där frukten smakar gudomligt..)

 • Reply
  Caroline
  25 september, 2013 at 09:13

  Svenska äpplen med en klick keso och massa kanel!

  Gillar ditt mat tänk!

 • Reply
  Paula
  25 september, 2013 at 10:27

  Keso med äpple och kanel är en favorit 🙂

 • Reply
  Julia
  25 september, 2013 at 12:43

  åh, det där ser jättegott ut 🙂

 • Leave a Reply