träningsinspiration

Min kärlek till Gunde

Tränar du på samma sätt som någon annan kan du aldrig bli bäst, på sin höjd lika bra.

Jag har sådan otrolig respekt för Gunde Svan och hans inställning. Jag gapar över hans framgångar med bl.a. fyra olympiska medaljer och sju(!) VM-guld. Jag älskar (såklart) hans dialekt, patriotisk som jag är. Jag ryser över hur han vägrade att bryta en tävling trots en krossad armbåge, bara för att undvika risken att hjärnan skulle komma ihåg känslan och vilja bryta någon gång igen i framtiden. Jag imponeras över hans driv och extremt tjocka pannben som balanserar på gränsen till idioti, och att han nu har ett eget program på tv – där han ska utmana sex av Sveriges främsta idrottare för att utmana dem i deras grenar – förvånar mig inte ett dugg. Missade du första avsnittet idag – se till att leta upp en repris eller leta på TV4 Play. Gunde alltså…vilken hjälte!

Gunde-Svan-framför-brasan

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Annika - strongday.se
  24 oktober, 2013 at 22:06

  Haha FANTASTISK bild! Sparade programmet till helgen – kul att jag har något att se fram emot!

 • Reply
  Nina
  25 oktober, 2013 at 08:44

  Kan man vara annat än lite småkär i den snubben!
  Bra program var det dessutom, ser framemot fortsättningen.

 • Reply
  Beatatjata - Inte bara träning
  25 oktober, 2013 at 09:00

  Vilken underbar bild!

  Jag jobbade ihop med Gunde ett tag och han är lika fokuserad och målmedveten i allt han gör. Strukturfascist å det grövsta (takes one to know one) och grymt inspirerande!

 • Reply
  Rund är också en form!
  25 oktober, 2013 at 11:22

  Håller med! Kollade igår och jäklar vilken kondition han har fortfarande….! 😮

 • Leave a Reply