frukost

Lingonvecka

Jag har turen att ha en mamma som älskar att plocka bär och därför har jag alltid blåbär, lingon och hjortron från Dalarna i min frys. Den här veckan har jag totalt snöat in på färska lingon och har haft det på min gröt varenda morgon. Jag älskar att blanda de syrliga bären med någon lite sötare frukt och idag fick några bitar päron göra bären sällskap. En nypa strandnypon i kastrullen när gröten kokar och lite kokos på toppen och smaksensationen är ett faktum!

IMG_5983

2 kommentarer

 • mamma

  : ) kanonbra att mina barn äter bär, så jag kan leverera till ett annat frysutrymme.
  Det som inte är så roligt nu för tiden ute i skogen är just älgflugor…vilka marodören. Vidriga varelser som helst kryper under kläderna..jag ryser bara att skriva om dom ”jäklarna”.
  Men än det några månader till bärtiden, just idag är det nysnö här i Mora, som sagt vitt o fint blev de.
  Ha en bra dag o bamsekram från mamma ( snart kommer jag farande)

 • Rund är också en form!

  Hm… Lite skeptisk, men det kan ju funka med sötare komplement som du säger.
  Självplockade bär är grymt! Vi plockade lingon i värmland förra året. Vi hade lingon i frysen hur länge som helst och kunde göra egna, rårörda. Mums! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.