fitness magazine,  Women's Health

Bli ditt bästa jag!

Ja, det är så chefredaktören Marie vill att vi ska se på nya Women’s Health som jag var och releaseskålade för igår. Jag susade ditt direkt efter min sista PT-kund, träffade Anna ganska direkt efter att jag hade anlänt och kramat Sveriges trevligaste tidningsredaktion och vi hängde sedan resten av kvällen för att prata om allt viktigt som behövde redas ut i livet. Det dök upp en massa bekanta ansikten under kvällen och jag fick mitt kramkonto påfyllt för ett par dagar framåt.

Tidningen då? Ja, jag har ju varit Fitness Magazine trogen länge – både som läsare, intervjuobjekt och modell – och jag är ju precis som många andra rädd för att det ”inte ska bli som förr”. Och det blir det ju såklart inte, det konstaterar jag direkt när jag börjar bläddra i tidningen på vägen hem.

Women’s Health är ju något helt annat än Fitness Magazine (eller Fitness Lifestyle som den hette en liten stund innan WH tog över), och jag hade ju inte väntat mig något annat heller. WH är ingen renodlad träningstidning, och den nya tidningen kommer att attrahera några nya läsare och tappa några gamla. Som alltid vid förändringar. Tidningen är självklart otroligt välgjord, det märks att det ligger mycket och proffsigt jobb bakom och Sofie har gjort ett helt outstanding jobb att klippa och klistra ihop en slutprodukt som är riktigt snygg!

Innehållsmässigt tycker jag att det är en bra mix mellan träning, kost och allt annat som ska få plats. Det är klart att det känns lite ovant med ett ”rensa din garderob”-reportage eller en smyckesreklam mitt i min ”träningstidning”, men med tanke på att det inte är en renodlad träningstidning jag sitter och bläddrar i så måste jag säga att det är väldigt lite som kan tyckas sticka ut och inte höra hemma i just en träningstidning. Kanske hade jag önskat ett annat personporträtt än Drew Barrymore, vi har ju så många intressanta profiler i vårt eget land som är värda att lyftas fram. Kanske hade jag sluppit sexställningstipsen i slutet av tidningen. Och kanske hade jag hellre sett en svensk, stark kvinna på omslaget än en amerikansk. Men vad sjutton, det är petitesser i sammanhanget!
Jag kommer garanterat att fortsätta läsa Women’s Health. Inte som en renodlad träningstidning, eftersom den inte är det, men som ett smått oslagbart alternativ till alla andra månadsmagasin riktade till oss kvinnor – magasinen som är fullproppade med modereklam, bullrecept och spaltmeter med horoskop – som jag personligen inte får ut så mycket av att läsa.

Bli ditt bästa jag. Ja, varför inte? Chefredaktören själv verkar iallafall ha tagit fasta på det, och levererar den snyggaste ledarbilden jag har sett. En frisk och stark kvinna med ett smashing smile och ett huvud fyllt med kloka ord som iallafall jag blir glad av. Way to go!

IMG_6004

 

4 kommentarer

 • Marie Kjellnäs

  Tack Helena (rodnar lite … :)!

  Stort av dig att försöka se vad du får i WH istället för att grotta ner i vad den inte är. Vi hoppas kunna nå både träningsfolket och nya målgrupper med den ton och mix vi har i WH, men givetvis är vi medvetna om att en del läsare från Fitnesstiden kommer att söka sig vidare i tidningshyllan. Och inget konstigt med det – både magasin och människor förändras och tar nya riktningar. Glad att du vill fortsätta läsa WH!

  När det gäller omslagen/personporträtten kommer vi att växla mellan amerikanska och svenska. När vi har amerikanska, som i första numret, har vi en kort artikel på 1–2 sidor inne i tidningen – och när vi har svenska kvinnor på omslaget gör vi stora personporträtt på 4–5 sidor. I nästa nummer, som du får i brevlådan cirka 20/2, har vi en svensk omslagsmodell.

  Ha en riktigt mysig helg i snön, och kul att se dig på releasepartyt.

  Kram Marie

 • Annica

  Jag reagerade på bilderna (förutom sex- och garderobstipsen som du nämner). Borta är starka vältränade tjejer och istället ser vi de vi är vana att se i typ Cosmopolitan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.