7 kommentarer

 • EmmaS

  Shit, jag är inte så säker på att den här typen av budskap är bra. Jag börjar verkligen bli orolig för den här nyttighetsfixeringen i samhället. Hur mycket ortorexi kommer vi att få se? OK för att göra reklam för bra mellanmål, men måste de formulera det såhär?

  /Mamma till en ortorektisk tonåring

 • Sara

  ja det har ju stor potential att bli en snackis i alla fall, det där nyårslöftet. har redan sett diskussioner om den. för vad är nyttigt? 🙂

 • Snorkkis

  Tänker lite som Sara där – vad är nyttigt? I mina ögon är det inte säkert att en måltidsersättning (som jag tror finns med på bilden) är bättre än en korv med bröd. Vilseledande?
  Så kan jag också hålla med Emma. Samhället kanske behöver slappna av lite, vara mer relaxed och tänka på annat än vad som är hälsosamt eller inte. Tänka på t.ex. vilken färg gardinerna hemma ska ha eller om det kanske behöver städas i förrådet…

 • Helena

  Jag förstår era tankegångar och håller med er i viss mån. En korv med bröd kan självklart vara bättre än en måltidsersättning, men det KAN också vara mycket sämre. I fallet där en korv med bröd kostar 15:- ut till kund så tror jag tyvärr att råvarorna i just den korven inte är de allra bästa. Jag ser – ”nyttighetshetsen” till trots – detta som ett steg i rätt riktning. För min del ser jag hellre att samhället går åt det här hållet än att t.ex. barn lär sig att Kexchoklad är ett ”bra” mellanmål och hellre väljer det än en frukt eller en smörgås.

  Självklart är det olyckligt och tragiskt att samhället driver barn, ungdomar och vuxna in i tankar om osunda ideal som i sin tur kan leda till sjukdomar som t.ex. ortorexi…MEN – vill vi istället se ökande fall av typ 2-diabetes redan hos skolbarn som en följd av att de äter socker som en naturlig del i sin kost? Vill vi att en stor del av våra barn (och vuxna) lider av fetma och drabbas av alla sjukdomar som kommer därav, som fallet t.ex. är i vissa av delstaterna i USA?

  Det här är ingen lätt fråga och den tål att diskuteras i all oändlighet, men faktumet att många av våra folksjukdomar kommer av osunt leverne där kosten är en stor bov kvarstår dock. För mig är inte godis, glass och bullar bra mellanmål. Vill man äta det till mellanmål så kan man få köpa det ändå, men jag är glad över steget som Pressbyrån tar när de slutar att skylta med det.

 • Brian

  Jag tycker det är superbra! Det handlar om att skicka en signal. Det finns BÄTTRE alternativ till det som tidigare marknadsförts stort. I förhållande till det så är detta garanterat nyttigare och på de flesta sätt bättre.

 • Jenny

  Jag tycker att det här är ett bra initiativ av Pressbyrån! Om man är på väg hem från jobbet eller skolan och är trött och energilös är det lätt att falla för reklamen om kanelbullar och godis, när det som kroppen hellre skulle må bra av är en frukt/macka/yoghurt eller liknande. Ser man istället det på reklamen är det nog lättare att det faktiskt blir ett nyttigare alternativ.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.