löpning

Back in business

Efter ett uppehåll på nästan en månad från både träning och bloggande är jag nu äntligen på väg tillbaka. David har med sina trollstavar till fingrar behandlat klart min rygg och låsningen som satt hårdare än berget, och nu har jag äntligen fått börja träna igen! Det har onekligen varit nyttigt för psyket att ha ett uppehåll, i början fick jag lätt panik över att inte få lyfta vikter, springa mig halvt till andnöd eller känna mjölksyra i hela kroppen, men efter ett par veckor övergick paniken i ett skönt lugn över att jag faktiskt inte måste träna för att må bra. Visst mår jag bättre när jag får röra på mig ordentligt, men livet består faktiskt av så mycket mer än svett och mjölksyra. Skulle dock ljuga om jag sa att jag inte hade saknat det något infernaliskt.

Det viktigaste nu är dock att ta det lugnt och inte tro att det går att köra på lika hårt som jag gjorde när jag slutade, utan ta det steg för steg och långsamt öka belastning och ansträningsnivå. Jag vill aldrig ha tillbaka den där smärtan igen, inte i ryggen och inte någon annanstans i kroppen heller! Jag ska verkligen tänka ännu mer på att vara tacksam för varje dag som jag är frisk och smärtfri, det är inte alla som har den lyxen i livet.

Dagens pass avverkades på Sats Fridhemsplan medan det blåste storm ute. Startade med 1-minutersintervaller på löpbandet med 30 sekunders ståvila mellan. Ingen maxfart, men ändå så pass snabba att mjölksyran kom innan varje vila. Efter en halvtimme på bandet avslutade jag med en buffé av magövningar – vanliga crunches, planka, russian twists och TRX knee tucks. Kort, svettigt och effektivt – just the way I like it!

IMG_7159

IMG_7161

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.